Почетна » Не давимо Београд:Подршка и позив на солидарност са запосленима у “Др Лази Лазаревић”

Не давимо Београд:Подршка и позив на солидарност са запосленима у “Др Лази Лазаревић”

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд подржава оправдане захтеве лекара и медицинског особља Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић” да се прекине са мобингом и шиканирањем запослених у тој установи. Истовремено, позивамо све грађане да буду солидарни са стручњацима који брину о менталном здрављу особа које се суочавају са тешким проблемима у сопственом животу.

“Не смемо дозволити да се у установи која има огроман значај за наше друштво крше радна права запослених, да су жртве мобинга само зато што изнесу другачије мишљење око организације рада, да се додатно погоршавају услови рада. Таква ситуација доводи до додатног компликовања психичког и менталног здравља пацијената јер у условима тензије, константних промена терапеута и лекара који се брину о њима, и неадекватних услова за бригу, не може се постићи напредак и побољшање здравствене ситуације пацијената. Они су ти који, заједно са својим члановима породице, у коначници испаштају услед неадекватног вођења установе. Лекар који је шиканиран није у могућности да помогне пацијенту на адекватан начин. Верујем да нам је свима у интересу да не буде таква ситуација у нашем здравству.” – поручио је Роберт Козма, посланик Зелено-левог клуба, Не давимо Београд, Морамо.

Пандемија ковида је показала да се захваљујући бризи и одговорности лекара, медицинског особља и запослених у здравственим установама и њховом брзом адаптацијом на новонастале услове, одржао наш здравствени систем у тренуцима када је било најпотребније. Они су ти који најбоље разумеју потребе за одговарајућим условима рада, како би могли да се брину о менталном и психичком здрављу пацијената. Стога је у интересу свих нас да озбиљно схватимо постојећу ситуацију у здравственом систему.

Можда ти се свиди

Оставите коментар