Почетна » Не давимо Београд:Решити хаос са сплавовима пре него неко страда

Не давимо Београд:Решити хаос са сплавовима пре него неко страда

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд захтева хитан инспекцијски надзор техничке исправности над свим сплавовима у Београду и извршавање паралелне провере регистрације самих сплавова, јер се због неодговорности градске власти у решавању овог проблема десио још један инцидент на нашим обалама.

“Хаос на сплавовима у Београду се наставља због корумпираности и неодговорности републичке и градске власти. Овај деценијски проблем очигледно нико не сме да реши јер ни 13 дана након потонућа сплава Фреестyлер ми немамо одговоре на то како се то десило и ко је за то одговоран. Нови инцидент показује да наше обале нису безбедне, а због нерешавања проблема и непоштовања прописа на Савском кеју угрожено је здравље наших суграђана,” изјавио је Добрица Веселиновић, шеф одборничке групе Не давимо Београд.

Покрет Не давимо Београд годинама упозорава на угроженост наших обала. Непоштовање прописа као и неконтролисање објеката на нашим рекама угрожава безбедност свих наших грађана.

“Ова власт годинама толерише и подстиче бахатост појединаца који су отели реке нашим грађанима, а на Савском кеју је та бахатост довела до уништавања виталне инфраструктуре овог кеја, а то су водоизвориште и насип који бране хиљаде грађана од поплава. Ово је директно угрожавање живота грађана које мора да престане,” рекла је градска одборница Не давимо Београд Анђела Рувидић.

Игнорисање овог проблема свакодневно угрожава наше грађане и зато позивамо градоначелника Београда и секретаријате града да коначно почну да раде свој посао у складу са усвојеним планом плутајућих објеката који је Скупштина града усвојила пре неколико година.

Можда ти се свиди

Оставите коментар