Почетна » „Не знам да ли су сви у СНС насилници, али изгледа да је сваки насилник члан СНС“: Опозиција о напредњаку батинашу из Неготина

„Не знам да ли су сви у СНС насилници, али изгледа да је сваки насилник члан СНС“: Опозиција о напредњаку батинашу из Неготина

од Други Пишу
0 коментар

Последњи случај насиља у Неготину, у којем главну улогу има помоћник председника општине и функционер СНС Младен Бошковић, само је један у низу. У последњих неколико месеци у јавности се појавило неколико снимака у којима је забележено како високо котирани чланови СНС спроводе насиље. Опозиција каже да то показује прави карактер власти.

Портал Нова.рс објавио је узнемирујући видео снимак поменутог догађаја, на којем се види да се Младен Бошковић и његов отац физички обрачунавају са оцем Анђеле Николић (Младенове бивше партнерке). Сцена се десила након што је Бошковић у видно алкохолисаном стању дошао да врати дете мајци. На снимку се види да Младен и његов отац ударају Анђелиног оца на земљи, а потом и како несрећни човек добија два ударца ногом у главу.

У позадини се чује плач уплашеног детета, које моли мајку да иду кући.

То се дешава у тренутку док се широм Србије одвијају протести против насиља, због трагедија у школи „Владислав Рибникар“ и у селима близу Младеновца.

Док Србија тражи да се ниво насиља у друштву смањи, функционери СНС не посустају.

Тако је недавно у Батајници члан СНС Милан Бојовић снимљен како руком држи дечака (14) око врата и одвлачи га у напуштену кућу, из које одјекују његови позиви за помоћ. Спасили су га другови који су све снимали мобилним телефоном. Бојовић је, иначе, специјални саветник генералног директора у предузећу Југоимпорт СДПР, а налази се и на челу Управног одбора Националне службе за запошљавање.

Видели смо и сцену у којој извршни директор Телекома задужен за људске ресурсе Драшко Марковић на утакмици пљује и вређа играче Партизана док се загревају, а у једном тренутку дохватио је и столицу вероватно с намером да их гађа.

Ту је и бивши посланик СНС Јанко Лангура који је шефу Зелено-левог посланичког клуба Не давимо Београд Радомиру Лазовићу претио да ће га неко убити на Видовдан и да ће га набити на ражањ.

Посланик Народне странке Мирослав Алексић на седници Скупштине је изнео и податке о томе да је члан СНС, бивши рукометаш Владимир Мандић претио пиштољем једном мушкарцу на Новом Београду. И то у време док држава спроводи акцију заплене оружја.

Опозиција сматра да је све ово права слика владајуће странке.

Изопачили су ово друштво

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић каже да је проблем, не само то што је реч о функционерима СНС, него што о томе сазнајемо тек када “процуре” снимци.

“Па онда вршимо притисак да ти људи буду приведени, па тек онда буду приведени и то не сви, а од министра полиције Гашића клештима извлачите информације о томе чак и на седници када га директно питамо. Знате оно како МУП воли да се хвали привођењем насилника, па објави то. Само за напредњаке мук, иако су то и те како информације од интереса за јавност која у шоку данима гледа оног њиховог Бојовића док дави дечака или оног Драшка Марковића из Телекома или сада овог функционера и еx посланика из Неготина. А сетите се тек како би изгледале насловне стране Вучићевих омиљених таблоида да је неко ван власти ово урадио, иако су насловне стране такве и са чистим лажима о опозицији. Па чекајте, Информер објави и то после два масакра да председник моје странке Драган Ђилас и колеге посланици опозиције, цитирам, хоће да силују децу! Информер онда исто објави на насловној да ја желим да палим град и бијем! И знате што ме највише узнемирава?! Што када чујем коментаре њихових посланика у Скупштини док гледају те снимке, знате шта чујем?! Чујем како се смеју и говоре – ма и треба тако, како је чак и штета што нису још бруталнији напади! Потпуно немање свести у шта су изопачили ово друштво, да ни људски живот више ништа не вреди ако ниси “са њима”, а да ако јеси, онда си заштићен и када га другом угрозиш или одузмеш. И то им је чак и смешно. Ничем језивијем одавно нисам сведочила да се овако коментарише”, наводи Тепић.

Прави карактер власти
Шеф Зелено-левог посланичког клуба Не давимо Београд у Скупштини Србије Радомир Лазовић каже да сви ови случајеви отвореног насиља у којима су главни актери функционери СНС показују прави карактер ове власти.

“Они се обрачунавају са политичким неистомишљеницима, али и свима онима који им се нађу на путу у приватном животу. Подсетио бих и на директора Телекома који је недавно потезао столицу на утакмици. Подсетио бих и на то да се народни посланик и председник Одбора за правосуђе Владимир Ђукановић јавно хвалио како се он и председник Александар Вучић туку по трибинама. Романтизујући ову причу, ваљда да покажу да је то нешто што је пожељно и нормално. Подсетио бих и на државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђа Дабића, који се слика са власником плантаже марихуане Предрагом Колувијом, против ког се воде два судска поступка. Тај исти државни секретар сад прети једном од учесника протеста “Србија против насиља”, младом студенту Павлу Цицварићу, а познат је по томе што је по Чајетини претио пензионерима и разбијао главе како би осигурао глас за СНС”, наводи Лазовић.

Чланска карта СНС их штити
Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић каже да не прође дан да неки функционер из владајуће странке не почини насиље у породици, у комшилуку или на радном месту.

“Не знам да ли су сви у СНС-у насилници, али изгледа да је сваки насилник члан СНС-а. Као грађанка и као мајка сам додатно узнемирена чињеницом да СНС насилник из Батајнице који је давио дете из комшилука још није приведен и процесуиран. Узнемирујуће је сазнање да чланска карта СНС штити насилнике и тиме их охрабрује да понове насиље. Непоступањем државних органа када су у питању насилници из редова функционера и чланова СНС шаље се порука да су тужилаштво и полиција у служби једне странке и једног човека, а не у служби нас грађана. Ова спирала насиља и безакоња чије је извориште у врху СНС-а, мора се прекинути што пре. Физичка и правна сигурност грађана биће могућа тек кад ослободимо институције и сменимо Вучићев режим. Најмасовнији протести у историји „Србија против насиља“ нам говоре да је тај тренутак веома близу”, каже Ракић .

Пријавите насиље
Посланик Ђорђе Микетић подсећа на случај васпитача-педофила из Предшколске установе “Полетарац” у Оџацима, за који каже да је “можда и најмонструознији насилник СНС-а откривен у последње време”.

“Он је члан локалног одбора СНС. Злостављао је и сексуално узнемиравао више од 30 деце у вртићу! Само због тог случаја су морале да полете оставке и кривичне пријаве свих одговорних. Али нажалост, ту се списак не завршава већ се експоненцијално шири. Опште место је да је СНС власт заснована на насиљу: на таргетирању неистомишљеника, прогону поштених полицајаца и тужилаца, хапшењу активиста, батињању грађана на протесту, прогону новинара, уценама запослених у јавним предузећима и државним установама, употреби хулиганских и криминалних банди, насиљу према природи, културном наслеђу… Дугачак је низ. Зато је најбитније да се свако насиље и безакоње пријави јер врло брзо долази време када ће за све то одговарати пред законом и слободним судовима”, наводи Микетић.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Јелена Јеловац     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар