Почетна » Недимовић: Пронађен је пут за извоз српских производа у Русију

Недимовић: Пронађен је пут за извоз српских производа у Русију

од Други Пишу
0 коментар

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је „пронађен пут за извоз српских производа у Русију“ и објаснио да роба „иде преко Турске и неких балтичких земаља“.

Недимовић је за Радио-телевизију Србије рекао да је отклоњен и проблем с извозом јабука, а да је у претходних месец дана Србија извезла више јагода него у истом периоду прошле године.

Министар је оценио да су тренутна дешавања на тржишту хране у свету „дечја игра“ у односу на оно што ће бити за шест месеци или за годину, због чега је, по његовим речима, „потребна будност свих институција“ у Србији и подсетио да су донете тромесечне квоте за извоз.

„Морамо да балансирамо, не сме да се догоди да буде да смо произвели, а ми да немамо. У Србији мора да буде свега и да имамо довољно за комшије на ‘Отвореном Балкану'“, рекао је Недимовић.

Он је казао да за десетак дана почиње жетва пшенице и да очекује да ће Србија, у зависности од метеоролошких услова, имати „бар три милиона тона приноса, довољно за цео Балкан“.

„Србија потроши 1,3 до 1,5 милиона тона (пшенице) и за хлеб и за све остало, остало иде у извоз“, навео је министар.

Недимовић је рекао и да је почела жетва јечма и да ће принос бити „бољи од десетогодишњег просека, али не и рекордан“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар