Почетна » НЕМАЦ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Вучић за саветника узео бившег немачког амбасадора Волфрама Маса!

НЕМАЦ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Вучић за саветника узео бившег немачког амбасадора Волфрама Маса!

од admin
0 коментар

Волфрам Мас, бивши амбасадор Немачке у Србији, од септембра ће поново имати ангажман у Београду, али овај пут у Немањиној 11, будући да ће Мас бити специјални саветник премијера Александра Вучића.

Потврду о његовом ангажману добијена је и у Влади, а доласку бившег амбасадора за Вучићевог сарадника допринела је чињеница да је захваљујући његовим напорима успостављена одлична сарадња између Београда и Берлина.

– Мас ће се у августу преселити у Србију, када се врати са одмора. Припреме су увелико у току, већ је нашао и стан, и то код стадиона ФК Црвена звезда. Његова супруга Ангелина Мас је одушевљена боравком у Србији, што је била веома битна ставка која је допринела његовој одлуци – каже извор и додаје:

– Масова супруга је у време када је он обављао функцију амбасадора Немачке била пријатно изненађена топлим дочеком у Београду, као и непосредношћу људи које је сусретала. Свако јутро је џогирала без обезбеђења… Све то их је одушевило и преломило да се поново врате у престоницу.

Мас је иначе од 2007. до 2012. године био у дипломатској мисији у Србији, а онда је отишао за амбасадора у Белорусију.

– Током ангажмана у Београду приметан је био његов напор за наставак европских интеграција Србије. То није био нимало лак посао јер је у то време Берлин заоштрио политику европских интеграција, а посебан акценат ставио на однос између Београда и Приштине. Мас је и под тим условима успео да остане савезник Србији. Није занемарљиво ни то што је инсистирао и на економској сарадњи између Немачке и Србије, да Србија у том домену добије помоћ од Берлина – каже саговорник.

Судећи према опроштајним интервјуима које је пре давао одласка из Београда, Масу је пријао боравак у Србији, а као своју највећу грешку тада је навео то што није научио српски језик. Такође, није заборавио да помене и српску кухињу, али и да му је било изузетно тешко да одржава килажу због српских специјалитета.

Извор: Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар