Почетна » НЕЗАБЕЛЕЖЕН СЛУЧАЈ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ВОЗИЛА Владином лимузином на плажу за голаће

НЕЗАБЕЛЕЖЕН СЛУЧАЈ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ВОЗИЛА Владином лимузином на плажу за голаће

од admin
0 коментар

Јавна је тајна да функционери користе службена возила у приватне сврхе, међутим, челници општине Прибој су се баш осмелили када су у те сврхе користили нов аутомобил који им је као поклон Јапана делегирала Влада. Одала их је упечатљива ознака Владе Србије.

Наиме, „мазда 3 седан“ прибојских регистарских таблица усликана је у четвртак, нешто после поднева, у близини црногорског туристичког насеља Ада Бојана, у Улцињу. Да је реч о службеном аутомобилу, најбоље сведочи видна ознака да је реч о донацији Јапана.

Подсетимо, српска влада је у марту на поклон од јапанске владе добила 155 еколошких аутомобила „лексус“, „тојота“ и „мазда“. „Лексусе“ су задужили министри, док су јефтинији аутомобили, између осталог, донирани сиромашним општинама, међу којима је и Прибој.
Лазар Рвовић, председник општине Прибој, тврди за „Ало!“ да поменутом „маздом“ нису ишли на плажу, него да обиђу дечје одмаралиште!

Мазда“ са упечатљивом ознаком Владе на Ади Бојани, Фото: РАС

– С обзиром на то да општина Прибој на Црногорском приморју поседује дечје одмаралиште, чија је припрема за употребу при крају, 12. 8. 2015. године службеним аутомобилом „мазда 3“ радове су обишли управа, надзор и локални медији. Истог дана завршавала се неопходна процедура за добијање дозволе за рад, а такође су обезбеђени телевизори за све собе, као вредна донација нашег успешног привредника пореклом из Прибоја, а чија фирма ради на Приморју. Делегација је поменутог датума на територији Приморја провела свеукупно 5 сати, колико је било потребно да се обаве сви послови – каже Рвовић.

Простом претрагом, пронашли смо податак да та општина заиста поседује дечје одмаралиште на Црногорском приморју, али у Сутомору, које је више од 30 километара удаљено од Улциња, што наводи на закључак да су мало продужили боравак не би ли се осунчали на најпознатијој нудистичкој плажи на Црногорском приморју.

Уредбом прописана штедња

Према уредби Владе о начину коришћења службених возила, која је ступила на снагу у фебруару ове године, строго је прописано како функционери морају да се старају о „наменском, рационалном и економичном коришћењу“ државних лимузина. Право да стално користе службено возило високе класе и возача имају председници државе, Скупштине и Владе, као и потпредседници Владе, министри, председник Уставног суда и председник Врховног касационог суда.

 

Ј. Јокановић, АЛО

Можда ти се свиди

Оставите коментар