Почетна » НИЈЕ БИЛО ЖЕНЕ КОЈА МУ СЕ НАШЛА НА ПУТУ ДА ЈЕ НИЈЕ МАЛТРЕТИРАО, А ПОДИГНУТА САМО 1 ОПТУЖНИЦА Јавност на ногама: Изопштити Јутку из јавног живота!

НИЈЕ БИЛО ЖЕНЕ КОЈА МУ СЕ НАШЛА НА ПУТУ ДА ЈЕ НИЈЕ МАЛТРЕТИРАО, А ПОДИГНУТА САМО 1 ОПТУЖНИЦА Јавност на ногама: Изопштити Јутку из јавног живота!

од admin
0 коментар

Страшно је што тужилаштво у Крушевцу чека да реагује странка, странка да реагује тужилаштво и онда нико ништа не предузима – каже Весна Станојевић, координаторка Сигурне куће, коментаришући случај у којем је Основно тужилаштво у Крушевцу подигло оптужницу против председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке само за један случај, док је процена да за осталих шест нема довољно доказа.

Станојевић од почетка прати овај случај, а у контакту је са Маријом Лукић, бившом Јеличићевом секретарицом, чији случај је тужилац уважио.

„То је страшно негативан пример човека који је на власти и до те мере злоупотребљава своју позицију. Што је град мањи, власт је већа. Након свега што је Јеличић урадио, питање је шта још може и докле је спреман да иде“, наводи Весна Станојевић.

Она наглашава да је потпуно несхватљиво да Тужилаштво подигне оптужницу за само један случај.

„Колико ја знам, не постоји жена у његовом видокругу коју је могао да злоупотреби а није. С друге стране, годинама је на функцији, па и на друге начине злоупотребљава положај. Тачно зна коме треба да поклони плац на Копаонику и зна ко ће њему такву услугу једног дана вратити. У то се узда и у овом случају“, истиче Станојевић.

СНС, каже, мора да се огради од Јеличића и он више не сме да добије ниједну функцију. На питање да прокоментарише то што су СМС поруке Марије Лукић уважене као доказ, а поруке других жена нису, Станојевић каже да је тужилаштво у Крушевцу затајило.

„Маријине поруке вреде, а поруке других жена не вреде? Како је то могуће? – пита она, и наглашава да живимо у држави и друштву у којима се женама не верује или мање верује. Тужилац је, сматра, вероватно ишао логиком „можда жене мало претерују“. Станојевић наводи да Јеличића не треба само склонити из странке, већ потпуно изопштити из јавног живота.

„Он и његови људи онемогућавају тим женама и њиховим породицама да живе, руше им локале, угрожавају егзистенцију“, огорчена је Весна Станојевић.

Упркос свему, она наглашава да жртве треба охрабривати да би и друге жене пријављивале насиље. Како каже, огроман је проценат жена које трпе неки облик насиља од претпостављених. Жене чије пријаве је тужилаштво одбацило најавиле су да ће се жалити. Вест да нема довољно доказа их је шокирала.

Курир.рс/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар