Почетна » Николић: „Велика Албанија“ опасност за цео регион

Николић: „Велика Албанија“ опасност за цео регион

од admin
0 коментар

Председник Србије Томислав Николић осудио је данас стварање тзв „Велике Албаније“, рекавши да тај пројекат представља опасност за мир и стабилност целог балканског региона

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић осудио је данас стварање тзв „Велике Албаније“, рекавши да тај пројекат представља опасност за мир и стабилност целог балканског региона и изричито нагласио – „не“ независности Косова и „да“ наставку дијалога с Приштином.

Николић је у интервјуу за италијанску агенцију АНСА, уочи посете председника Италије Серђа Матареле Београду, истакао да Београд жели да настави дијалог с Приштином уз посредовање ЕУ, како би коначно решио конкретне проблеме с којима се народ суочава и довео до потпуног помирења и мирног суживота свих становника Косова.

Николић је, такође, критиковао Приштину због недовољно показане воље у спровођењу Бриселског споразума.

„Србија је учинила све што је било неопходно у спровођењу Бриселског споразума на терену, док албанска страна није показала ни минимални знак добре воље“, рекао је Николић.

„Очекујемо да одговорни европски званичници да учине додатне напоре да Албанци испуне оно што су потписали и да се нормализује живот свих који живе на Косову“, додао је председник Србије.

Николић се захвалио Италији на снажној и константној подршци процесу европских интеграција Србије, што остаје приоритетни циљ Београда.

„Србија је у потпуности посвећена наставку свог европског пута“, нагласио је Николић и додао да је у почетним преговорима и у фази скрининга, помоћ италијанских стручњака била драгоцена, а да Србија сада очекује отварање првих поглавља.

Николић је за АНСУ рекао и да су односи између Србије и Италије одлични, иако увек постоји простор за њихово јачање на реципрочном плану.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар