Почетна » Николић: Вучић данас саопштава одлуку о изборима

Николић: Вучић данас саопштава одлуку о изборима

од admin
0 коментар

Премијер Александар Вучић данас ће објавити своју одлуку о изборима, изјавио је председник Србије Томислав Николић и најавио да ће се државни врх поново у уторак састати са патријархом Иринејом како би се разговарало о многим питањима

Премијер Александар Вучић данас ће објавити своју одлуку о изборима, изјавио је председник Србије Томислав Николић и најавио да ће се државни врх поново у уторак састати са патријархом Иринејом како би се разговарало о многим питањима.

Николић, такође, не види разлог за расписивање и ванредних председничких избора.

„Мислим да је Вучић донео одлуку и да ће данас да је саопшти“, рекао је Николић новинарима одговарајући на питање да ли се консултовао са премијером о изборима и да ли ће Вучић одлуку о томе одложити за децембар.

Николић је навео да ће се државни врх у уторак поново састати са патријархом Иринејом, додајући да је сада време да се сви укључе у борбу Србије за своју културну баштину на Косову, што је у највећем броју случајева имовина Српске православне цркве.

На питање да ли би евентуално уз парламентарне, требало расписати и председничке изборе, Николић је рекао да уопште не види разлог за расписивање председничких избора и да за тим не постоји потреба.

„Још нико није изнео ниједан аргумент због кога бих ја скраћивао свој мандат. Немојте сада да се бавимо нагађањима“, рекао је Николић.

Одговарајући на питање да ли ће се на састанку у уторак разговарати и о сталним притисцима да се уведу санкције Русији, председник Србије је рекао да разговор о спољној и унутрашњој политици не треба водити на тако широком нивоу.

„То је посао владе. Наравно, уз моју потпуну подршку, помоћ и сагласност“, рекао је Николић.

Како је навео, што се тиче конкретних потеза у вођењу спољне политике, до сада би, да је имао, сигурно изнео неку замерку.

„То значи да Александар Вучић добро ради свој посао, Влада Србије може да ради и боље“, рекао је Николић.

Танјуг/новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар