Почетна » „Нисам хтео да пређем у СНС, послали су ме на депонију међу змије и пацове“

„Нисам хтео да пређем у СНС, послали су ме на депонију међу змије и пацове“

од Други Пишу
0 коментар

Упркос тврдњама Александра Вучића да СНС неће кажњавати оне који су се оглушили о позив странке да учествују на његовом контрамитингу “Србија наде”, двадесетак непослушних запосленика ЈКП “Чистоћа” Нови Сад преко ноћи је пребачено да раде на градску депонију. Међу њима је највише чланова ПОКС, дојучерашњих Вучићевих коалиционих партнера, који су пре пар месеци због “неподржавања политике СНС” избачени из градске власти.

По претходној политичкој и другарској подели, “Чистоћом” је раније руководио ПОКС, али је након раскида коалиције ово јаво предузеће враћено у напредњачке руке. Чланови ПОКС који су задржали радна места су се масовно “покрштавали” у напредњаке, а део њих који је одбио прелетања и одлазак на митинг подршке, послат је на сметлиште. Градска депонија од недавно је и ново радно место њиховог покрајинског посланика Новака Максимовића.

 

„Нисам хтео да пређем у СНС и завршио сам на ‘казнено – поправном радним месту’ на депонији. Радно место ми је у малом контејнеру у катастрофалним условима за рад, где је неописив смрад, вруће и загушљиво. Долазим на посао преко сметлишта. У канцеларији су нам пацови чести гости, а испред и по која змија. Искрено, не радим ништа, седим на послу осам сати сваки дан, јер ми конкретна задужења ни не дају”, каже Максимовић, који је уз изјаву приложио и видео запис празне канцеларије у којој има само радни сто без иједног папира или компјутера, столицу и поглед на тоне и тоне смећа.

“Нисам једини, има нас још који смо ту завршили зато што нисмо хтели да се покоримо СНС. То је све што имам да кажем. Ако после ове изјаве добијем отказ, знаћете због чега је”, каже посланик, напомињући да је поднео тужбу притив фирме због мобинга, али да се “не нада превише, јер су и судови под контролом напредњака”.

Иста судбина задесила је и одборника ПОКС у Скупштини града, Сашу Новаковића који је такође пребачен на депонију, али је због повреде на раду тренутно на боловању. У овој странци тврде да је на депонији завршила већина њихових чланова запослених у Чистоћи, без обзира на стручну спрему.

“Владајућа странка сваку државну установу сматра својим партијским пленом и у складу са својом политиком насиља и агресије врши мобинг над свима који мисле другачије и неће да им се покоре. Најсвежији пример је комунално предузеће у Новом Саду у којем директор отворено прети радницима да уколико не пређу у СНС ће радити на депонији, а затим добити и отказ” изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић. Он је додао да су “злостављање први осетили они који су били на митингу против власти у Новом Саду у априлу месецу”.

Од власти захтевају да, како кажу, престану са мобингом.

“Захтевамо од власти да престане са мобингом, агресијом и насиљем над радницима који мисле својом главом и желе да буду слободни људи”, поручио је унук Драже Михаиловића.

„Чистоћа“: Тврдње ПОКС-а нетачне, нико није премештен на депонију

Из руководства ЈКП „Чистоћа“ демантовали су наводе из ПОКС-а. Они су за портал 021 навели да нико од запослених није премештен на радна места на Градској депонији, „нити се над иједним радником врши мобинг“.

„Напротив, сведоци смо да наше предузеће далеко ажурније обавља своју делатност, да смо отворенији и сервилнији за наше суграђане“, наводи се у саопштењу.

Foto Printskrin

Ана Лалић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар