Почетна » Народна странка Београд: Зеленило Београд је саучесник у загађивању ваздуха

Народна странка Београд: Зеленило Београд је саучесник у загађивању ваздуха

од admin
0 коментар

 

„Несумњиву одговорност сносе и градоначелник Београда Зоран Радојичић и његов заменик Горан Весић. Све градске површине са дрвећем и дрворедима су ’филтер ваздуха’ који утиче на смањење емитовања штетних честица у ваздуху и омогућава стварање више кисеоника“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да би по општеприхваћеном параметру у градовима требало да буде између 25 и 30 квадратних метара зелене површине по становнику, а да у београдској општини Врачар има тек 1,5 квадратних метара по становнику, док Беч има 120 квадратних метара зеленила по становнику.

„Травњаци, дрвореди и паркови нису површине које би требало поплочати или претворити у него оне имају своју сврху и, између осталог, упијају топлоту и чине ваздух чистијим“, наводи се у саопштењу.

„Нису од велике помоћи бескорисне објаве акција садње младих садница уместо посечених стабала са лиснатим крошњама, нити садња 13 стабала за рођендан СНС“, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да се истовремено секретар надлежног градског секретаријата бави „шверцовањем уметничких слика из иностранства“, а градоначелник и директор “Зеленила” кућицама за врапце уместо развојем и заштитом зеленила у граду.

Можда ти се свиди

Оставите коментар