Почетна » НОВА ОПОЗИЦИЈА У ГРОЦКОЈ Горан Пекарски на челу?

НОВА ОПОЗИЦИЈА У ГРОЦКОЈ Горан Пекарски на челу?

од admin
0 коментар

Пре пар дана на обали Дунава у Винчи у сојеницама организован је радни скуп Нове Србије, који је предводио бивши председник СГО Гроцка, Горан Пекарски.

Према сазнањима Жиг Инфа, састанку су присуствовали бивши чланови појединих странака са територије општине Гроцка као и преставници неких локалних удружења али сви у својству чланова Нове Србије..

Међу грочанцима се већ дуже време шпекулише да је Горан Пекарски, одкако је постао председник Председник ГрО Нове Србије, виђен као нови вођа опозиције. Нова Србија је у коалицином споразуму са напредњацима на републичком и локалном нивоу, међутим, у локалном грочанским парламенту се тај споразум не поштује те је заправо Горан Пекарски са  5 одборника у Скупштини Гроцке опозиција. (Немања Тодоровић је секретар ГрО Нове Србије а ту су још др Бебић, Весна Тасев Пекарски, Наташа Анђелковић и Горан Пекарски)

Слева на десно: Мића Јевремовић-бивши члан СПС-а, Ненад Абрамовић- РИЛ Завичај, Миланко Петрић- члан ОО СПС-а Гроцка

На овом радном скупу, према нашим сазнањима, било је и оних који су се то вече учланили у Нову Србију. Међу њима је и Мића Јевремовић, дугогодишњи члан и високи функционер СПС-а из Калуђерице.

Јевремовић је потврдио за Жиг Инфо да је приступио Новој Србији и како је истакао то је урадио из разлога што је СПС практично уништен од садашњег руководства СПС-а у Гроцкој.

-Да, ја сам био на радном састанку на којем се говорило о даљим активностима Нове Србије.  Ја сам већ дуже година незадовољан радом грочанског одбора  СПС-а, односно председника Милана Јанковића. Сматрам да је Јанковић одбацио Калуђерицу и њене кадрове из СПС-а, те сам после дужег времена одлучио да се учланим у Нову Србију.

Да ли је ли је  тај састанак у Винчи био скуп опозиције или позиције, или је нешто друго пак у питању, управо о том радном састанку председник ГО Нове Србије Горан Пекарски каже следеће:

-Тачно је да се састанак одржао и да сам ја присуствовао али више као посматрач и неко ко својим присуством даје подршку. Оно сто сам видео и чуо јасно ми је ставило до знања да на овим просторима има још доста енергије која није искоришћена. То је био скуп мањег обима и превасходно у служби утврђивања основне платформе као полазне основе за спровођење изборних радњи за предстојеће локалне изборе. Драго ми је да није било дисонантних тонова него,  да се већ види и осећа заједничка жеља да се побољша политичка и кадровска понуда са наше стране. Није било ни лоших критика ни према коме, ни власти а ни о могућим будућим противницима. Изражена је жеља да Нова Србија, да пример коректне и крајње толерантне, такозване „беле“ кампање.

Приступили су и неки политички већ профилисани појединци и њихов долазак може само да додатно позитивно утиче на већ и онако добру атмосферу,изјавио је за Жиг Инфо Пекарски.

Можда ти се свиди

Оставите коментар