Почетна » Новаковић: Неко ће у затвор због пројекта Нови Сад у води

Новаковић: Неко ће у затвор због пројекта Нови Сад у води

од admin
0 коментар

 

„Тада ће бити сведока на претек, јер нико неће желети да робија уместо садашњег градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, Слободана Милића Боцаре и Марка Босанца Боскета. Све је лако доказиво и представља кривично дело трговине утицајем“, рекао је Новаковић за недељник „Време“.

Новаковић је истакао да је основна идеја новог Генералног урбанистишког плана (ГУП) за Нови Сад да „до белог усијања доведе инвестициони урбанизам“, и да је план за обалу Дунава „драстичан и неопростив пример“.

Потпредседник Народне странке је подсетио да су све претходне градске власти простор приобаља третирале као потенцијал за развој спорта, туризма и рекреације.

„Актуелна власт овај највреднији урбани простор коруптивним пројектом ’Нови Сад на води’ претвара у простор станоградње. То је срамотно обесмишљавање и продаја у бесцење породичне сребрнине“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео се у ГУП-у „из авиона виде“ да случаја погодовања и намештања високопрофитних послова инвеститорима, иако их има много више.

„Први пример је локација Бородоградилишта, која је у власништву компаније ’Галенс’ Небојше Петрића. У моменту куповине, та локација је била потпуно безвредна јер се налазила у кориту реке, где је градња трајних објеката, а поготово зграда – законом забрањена. Новим ГУП-ом насип се помера 500 метара у корито реке, и тај плац ће се наћи у заштићеном делу иза новог насипа. Тиме ова парцела од безбедне постаје баснословно скупа“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је управо на месту „Галенсове“ локације планиран пословно-стамбени комплекс од 20 спратова.

„Зарада се на овој локацији мери милијардама јер ће власници станова у овом тајкунском насељу имати привилегију погледа на Дунав и обронке Фрушке горе“, рекао је Новаковић.

Потпредседник Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада додао је да је други пример фирма ИЛФ Синише Мићевића, који је пословни партнер Слободана Милића Боцаре, саветника и личног пријатеља градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

„Када је његова фирма купила плацеве на Транџаменту, тамо уопште није била предвиђена могућност станоградње. Напротив, те локације су третиране као саставни део заштићене зоне Петроварадинске тврђаве. Међутим, откако је ИЛФ купио те парцеле, новим плановима омогућена је станоградња“, рекао је Новаковић.

Новаковић је подсетио да је реч од делу Петроварадина са којег пуца поглед на цео Нови Сад, и оценио да ће на тој локацији цена квадратног метра стана бити астрономска.

Можда ти се свиди

Оставите коментар