Почетна » Новчане казне за Обрадовића и Шаровића

Новчане казне за Обрадовића и Шаровића

од admin
0 коментар

Због опомена које су им изрече због нарушавања достојанства парламента, Бошко Обрадовић је кажњен са око 6.800 динара, што је 10 одсто од посланичке плате, док је Немања Шаровић кажњен са око 13.600 динара или 20 одсто од плате.

Обрадовићу је опомену на седници у јулу изрекла председница парламента Маја Гојковић, а Шаровићу је две опомене на седници Админситративног одбора у јулу изрекао председник тог скупштинског тела Александар Мартиновић.

Новчаном кажњавању и данас су се успротивили посланици Доста је било и Двери, тврдећи да председавајући примењује двоструке аршине јер се кажњавају само посланици опозиције, али не и посланици владајуће коалиције.

Марија Јањушевић из покрета Двери предложила је да председница парламента Маја Гојковић повуче одлуку о кажњавању Обрадовића, наводећи да он није имао намеру да вређа овај дом.

Одбор је на седници дао позитивно мишљење на захтев Александра Југовића из СПО-а да уз посланичку, обавља и функцију члана Управног одбора Агенције за реституцију на коју га је именовала Влада Србије.

Административни одбор је предлозио парламенту да констатује престанак мандата посланика ПУПС-а Мирољуба Станковића, који је недавно преминуо.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар