Почетна » НОВИ АДУТ СНС: И Душан Ковачевић у трци за градоначелника Београда

НОВИ АДУТ СНС: И Душан Ковачевић у трци за градоначелника Београда

од admin
0 коментар

Душан Ковачевић, драмски писац и академик, још је један од могућих кандидата СНС за градоначелника Београда, сазнаје Курир.

У сусрет изборима за престоницу, који се очекују у јануару а најкасније у марту, када им је редовни термин, у владајућој странци расту тензије у покушају да пронађу најбоље решење.

На листи су и Богољуб Карић, лидер Покрета снага Србије, али и најомраженији досовац Горан Весић и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

– Руководство СНС размишља о више кандидата, а последња информација је да се разматра и могућност да Ковачевић, човек од интегритета и кредибилитета, буде кандидат за градоначелника. Његова предност је и што има неукаљану биографију, за разлику од осталих који се помињу као могући предлози, а ипак имају неке афере и репове из прошлости – прича извор Курира и додаје да се тражи најбоље решење, пошто је бирачко тело у Београду специфично:

– На последњим изборима за председника државе кандидат СНС је имао око 11 одсто гласова мање него у унутрашњости Србије. Како год, истина је, како сте јуче писали, да је у СНС општи хаос.

Интересантно је и да је управо председник Србије и лидер СНС Александар Вучић у неколико наврата, а последњи пут у среду, похвално говорио управо о Ковачевићу. Вучић је, осврћући се на иницијативу о унутрашњем дијалогу о Косову, поновио да је захвалан многима, а посебно Душану Ковачевићу, који је имао храбрости да о томе говори на отворен начин. И пре око две седмице је, признајући да је задовољан реакцијама на његов позив на дијалог о КиМ, издвојио овог академика – навео је да о тој теми има много изјава „озбиљних и одговорних“ људи попут Ковачевића.

Претходно је Ковачевић дао своју подршку Вучићевом позиву на широк друштвени дијалог о Косову.

Сарадник на ФПН Бобан Стојановић каже да није нереално да Ковачевић буде истакнут као кандидат СНС за градоначелника:

– СНС у граду нема особу која је „чиста“, без афера. Мали неће бити кандидат, док Весић, иако се труди да покаже резултате, не би могао да привуче гласове јер према њему постоји велика одбојност код грађана. Ковачевић би био плус за СНС јер би могао да придобије ширу подршку, гласове грађана који нису традиционални гласачи СНС.

 

Искуство
ОД Г17 ПЛУС ДО АМБАСАДОРА

 

Од Душана Ковачевића јуче нисмо успели да добијемо одговор на питање да ли је заинтересован да води Београд, то јест да ли би прихватио позив СНС да буде кандидат за градоначелника, пошто је на путу и недоступан је до понедељка. Ковачевић, иначе, има политичког искуства јер је био међу оснивачима и члан Управног одбора некадашње Експертске мреже Г17 плус, а био је и амбасадор Србије и Црне Горе у Португалу.
 

Курир / Екипа Курира

Можда ти се свиди

Оставите коментар