Почетна » Нови Оптимизам и Грађанске иницијативе најављују догађаје поводом Међународног дана људских права и рођендана Новог Оптимизма

Нови Оптимизам и Грађанске иницијативе најављују догађаје поводом Међународног дана људских права и рођендана Новог Оптимизма

од Други Пишу
0 коментар

Организације Нови Оптимизам и Грађанске иницијативе организују конференцију на којој ће најавити догађаје поводом Међународног дана људских права, као и 18. рођендана Новог Оптимизма.

Конференција за медије биће одржана 29. новембра у 13 часова у Простору Миљенко Дерета (Добрачина 55).

На пунолетство Оптимизма, осмог децембра, у Београду ће бити уручено годишње признање „Повеља Душан Митровић“ за Добар пример Новог Оптимизма, и том приликом биће истакнуто право на слободу као кључну вредност.

Два дана касније биће обележен Међународни дан људских права у Зрењанину, када ће ова организација уручити новоустановљено признање Хероји грађанског активизма.

„Циљ нам је да истакнемо право на воду, земљу и ваздух, као елементарна људска права која су све угроженија, а у Зрењанину, некада дому Зеленог Звона али и изворишту Оптимизма, угрожавање тих права је све драстичније“, наводе из ове организације.

Како додају, на конференцији ће бити саопштено ко су овогодишњи лауреати поменутих признања, али и целокупни програм предвиђен за та два дана.

На конференцији ће говорити:

Маја Стојановић, Грађанске иницијативе

Бранислав Грубачки Гута, Покрет Нови Оптимизам

Жељко Бодрожић, новинар

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар