Почетна » Нови оптимизам: НАЈАВЉЕНА РАСПРАВА У СЛУЧАЈУ ПРОФЕСОРКЕ СЕНКЕ ЈАНКОВ

Нови оптимизам: НАЈАВЉЕНА РАСПРАВА У СЛУЧАЈУ ПРОФЕСОРКЕ СЕНКЕ ЈАНКОВ

од Други Пишу
0 коментар

Након одуговлачења решавања случаја суспендоване професорке социологије из Зрењанина Сенке Јанков, Нови Оптимизам саопштава јавност да је за 4. јул заказана расправа у дисциплинском поступку.

Након више од четрдесет дана чекања, заказивања и отказивања, штурих информација и пробијених рокова, позивамо вас на јавну расправу поводом суспензије професорке Сенке Јанков.

Јанков је 24.5.2023. оптужена да је прекршила члан 113. Закона о основама система васпитања и образовања, којим се забрањује страначко деловање у просторијама установе, тиме што је у своју Гугл учионицу поставила плакат ЗРЕЊАНИН ПРОТИВ НАСИЉА.

Јавна раправа овим поводом је заказана за 4.7.2023. у 11х, у канцеларији директора школе. То ће бити прва прилика од покретања процеса да професорка јавно изнесе своје аргументе и своју одбрану.

На овој расправи, Јанков ће у присуству својих адвоката изнети разлоге зашто јавно признавање кривице није никад било опција, на који начин је Закон о основама система васпитања и образовања њена највећа одбрана и поставити питање како ће Зрењанинска гимназија да поправи штету нанету професионалном угледу и части професорке Јанков.

Нови Оптимизам упозорава да је суспензија професорке Јанков својеврстан политички прогон, због њеног учешћа на протестима „Србија против насиља”. Стога, Нови Оптимизам позива надлежне Зрењанинске гимназије да пониште одлуку о суспензији и Сенку Јанков врате на посао.

Овај случај су пратиле половичне и сумњиве информације, које је пратило обмањивање јавности о правим налогодавцима и наручиоцима покретања овог поступка, што је и права слика актуелне власти и њихових злоупотреба.

„Произвољно одуговлачење решавања случаја који нема правну основу још једном показује да власт и њихови представници сматрају да ће застрашивањем, бахатошћу, безобзирношћу и кукавичлуком успети да поколебају оне који су управо због тога и постали лица протеста”, саопштава покрет Нови Оптимизам.

Можда ти се свиди

Оставите коментар