Почетна » Новинарки Пинка Деи Ђурђевић 4.000 евра за мотивационе говоре

Новинарки Пинка Деи Ђурђевић 4.000 евра за мотивационе говоре

од admin
0 коментар

 

У обавештењу о спровођењу преговарачког поступка се наводи да је овај поступак изабран због тога што је „циљ набавке стварање или куповина јединственог уметничког дела или уметничког извођења“.

Нова економија даље пише да се наводи да је новинарка и телевизијска водитељка Деа Ђурђевић пре две године доживела тешку саобраћајну незгоду коју је једва преживела и из које за последицу има трајни инвалидитет и трауму.

„Деа Ђурђевић је у претходном периоду у јавности често говорила о свом искуству и држала мотивационе говоре и трибине. С обзиром на емотивну атмосферу на трибинама као и кључне снажне поруке о значају безбедног понашања у саобраћају, очекује се да ће учесници трибина учврстити позитивне исправне ставове, безбендно се понашати и бити промотери безбедног понашања у саобраћају након одслушане трибине,“ пише у објашњењу.

Додаје се да сматрају да ће Деа Ђурђевић, преко удружења које је основала за реализацију трибина и сличних активности под називом „Будимо безбедни“ остварити постављене циљеве Агенције за безбедност саобраћаја.

Удружење „Будимо безбедни“ је, према подацима са сајта Агенције за приведне ресгистре (АПР), основано у новембру 2019. године, али је, судећи према објавама на интернет страници удружења, било активно и раније, закључује Нова економија.

Даље се наводи да вест од 30. августа 2019. године говори о томе какао је Деа Ђурђевић, у улози председнице Удружења „Будимо безбедни“ говорила на семинару „Унапређење система безбедности саобраћаја“ на Копаонику у организацији Агенције за безбедност саобраћаја.

Од тада Ђурђевић редовно одржава трибине у просторијама јавних институција као што су просторије општине Палилула, Савски Венац, Сурдулица, Нови Пазар, Смедеревска Паланка, Вршац, Раковица, Шид, Крушевац и Брус.

Удружење је поводом Међународног дана инвалидских колица у марту ове године заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поклонило седам лаптоп рачунара у виду награда за радове победницима фото конкурса.

Предавање држала и Миленијум тиму

Ђурђевић је предавања о безбедности саобраћаја држала и приватним компанијама као што су Миллениум Теам (компанија која се доводила у везу с незаконитим рушењем објеката у Савамали и са Предрагом Малим, братом министра финансија Синише Малог), али и јавним предузећима ЈКП Градска чистоћа, ГСП Београд, ЈКП Београд пут, ЈВП Србијаводе, али и ФК Црвена звезда.

На питања Нове економије да ли је од државних институација добијала новчана средства и да ли са њима или јавним предузећима има склопљене пословне уговоре новинака Деа Ђурђевић није одговорила на мејл, док се није јавила ни на телефонски позив нити одговорила на СМС поруку. наводи портал.

Додаје се да ни Агенција за безбедност саобраћаја нису одговорили да ли са Деом Ђурђевић имају склопљене уговоре или пословне споразуме и на шта се они односе, као ни да ли су пословну сарадњи имали раније.

Ђурђевић је без обзира на то честа гошћа догађаја у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, док је у марту ове године Агенција на свом сајту објавила вест да је са удружењем „Будимо безбедни“ склопила уговор о пословној сарадњи.

„Агенција и удружење ће у наредном периоду заједнички организовати и релаизовати низ акција и капања са циљем повећања безбедности свих категорија учесника у саобраћају, правилне едукације младих, подизања свести грађана о безбедном учешћи и понашању у саобраћају“, наводи се у саопштењу.

Од дотација, донација и субвеницја приходи 4,8 милиона

Додаје се и да су предвиђени заједнички медијски наступи на пројектима, трибинама, семинарима и истраживањима.

Удружење је у току 2020. године имало укупне пословне приходе од 4,8 милиона динара и целокупни износ се односио на приходе од донација, дотација и субвенција.

У августу 2020. године на јавном конкурсу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који се тиче унапређивања положаја особа са инвалидидетом добила је 980 хиљада динара за програм који се зове исто као удружење – Будимо безбедни.

Удружење Дее Ђурђевић је у марту исте године добило 500 хиљада динара од општине Вождовац за организацију јавне трибине о безбедности о саобраћају.

Деа Ђурђевић је једина заступница удружења, али се у документацији на АПР-у у јулу ове године појављује и име Дамира Окановића из Комитета за безбедност у саобраћају, који је поднео захтев за промену адресе.

Нова економија/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар