Почетна » НОВО ИЖИВЉАВАЊЕ Приштински медији: Полиција у цивилу скида српске таблице

НОВО ИЖИВЉАВАЊЕ Приштински медији: Полиција у цивилу скида српске таблице

од admin
0 коментар

Заменик косовског премијера Фатмир Љимај изјавио је данас да би косовска влада ускоро могла да уведе реципрочне мере Србији када је реч о регистарским таблицама, а у међувремену припадници Косовске полиције у цивилу одузимају српске регистарске таблице у селима Ранилуг и Велико Ропотово.

Према Љиљају мера одузимања српских таблица би значила да власници возила са тим ознакама током боравка на територији Косова имају привремене таблице.

Упитан да прокоментарише позив ЕУ Приштини да укине одлуку о повећању такси на робу из централне Србије за 100 одсто, Љимај каже да је такав потез Брисела био очекиван, пренела РТК.

– Европска унија мора да схвати да Косово више не може да прихвати приступ какав Србија има према нама – рекао је Љимај.

Одузимају таблице Србима и пишу казне

У међувремену, према незваничним информацијама РТК2 на српском језику, полицајци у цивилу су заустављали возила са таблицама централне Србије, возачима су уручивали саобраћајне казне и слали их код судије за прекршаје.

Један од очевидаца је потврдио да је полиција одузимала таблице под изговором да када „не може РКС у Србији, не могу ни српске таблице на Косову“.

Обавезно ћебе у гепеку?

Полиција је такође заустављала и возила са РКС и КС таблицама, она су детаљно проверавана, а од возача су тражили комплетну опрему од прве помоћи, ланаца, до „обавезног“ поседовања ћебета у гепеку аутомобила.

Према незваничним информацијама, десетак возача је упућено код судије за прекршаје.

У селима Ранилуг и Велико Ропотово живе искључиво Срби. Нема званичних информација да ли је слична акција спроведена и у другим срединама на Косову.

РТК2 је покушао да ступи са неколико полицијских службеника и портпарола, међу којима је и портпарол полиције за регион Гњилана Исмет Хашани, међутим сви су били недоступни.

Управљање возилима са српским таблицама на Косову договорено је дијалогом у Бриселу.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар