Почетна » НУНС: Српска листа да престане да дискриминише професионалне медије

НУНС: Српска листа да престане да дискриминише професионалне медије

од Други Пишу
0 коментар

Независно удружење новинара Србије упутило је допис Српској листи на Косову у којем се захтева да престану са континуираном дискриминацијом медија који независно и професионално извештавају.

Најновији случај се десио када се Ненад Ђурић, директор Регионалне дирекције полиције за регион Север, поводом одлуке о пререгистрацији српских таблица, обратио само одабраним медијима – Косово Онлине и ТВ Мост. Портал Коссев и остали локални медији нису добили позив за обраћање, што није први овакав случај.

НУНС се у последњих годину дана два пута обраћао Српској листи с обзиром да редакције Коссева и других локалних медија не добијају обавештења о догађајима и позиве за конференције које организује Српска листа и институције у српском и косовском систему којима руководе кадрови Српске листе. Међутим, нисмо добили никакав одговор, нити се ситуација по том питању поравила.

Раније су наше колеге с Косова покушале да сазнају зашто им се не достављају обавештења, међутим, нису добиле конкретан одговор, већ им је упућено непримерено и неумесно контра питање „Запитајте се зашто вас не обавештавају?“, као и упадица „Сваком према заслузи“ од стране господина Горана Ракића.

У допису Српској листи НУНС је навео да је у питању могућа дискриминација и селективни приступ у обавештавању новинара, који самим тим отежавају њихов рад и представља директан притисак на новинаре и редакцију. Поново таржимо од представника Српске листе да нам појасне који су разлози пропуста у обавештавању.

Подсећамо да је дискриминација новинара, уредника и медија по било ком основу забрањена Законом о јавном информисању и медијима (члан 4), те тражимо од представника Српске листе да поштују законе и престану са дискриминацијом медија.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар