Почетна » Обрадовић: Све што се дешава на КиМ је режирана драма Тачија и Вучића

Обрадовић: Све што се дешава на КиМ је режирана драма Тачија и Вучића

од admin
0 коментар

 

Упосталом, председник Србије је колико јуче у парламенту упозорио да ако не дође до споразума са Приштином и ако не дође до учлањења Косова у УН, доћи ће до рата. Александар Вучић најавећи шарлатан српске политике у последњих 30 година и најгори преговарач и зато кажем да ме страховито уплашило када је у наставку ове психо драме у парламенту рекао – победићемо, јер последњи пут када смо водили са пет нула све се завршило тако да смо дали све,а нисмо добили ништа, рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије Бошко Обрадовић, лидер и посланик Покрета Двери, напомињући да нема разграничења са националном мањином која живи на вашој територији.

Обрадовић је навео да предлаже шест мера које Србија треба да примени према Косову и Метохији у овом тренутку – напуштање свих институиција лажне државе Косово у којима седе припадници српског народа, аутомастко поништавање Бриселског споразума који је кршење Устава Србије, проглашење окупације на делу наше територије, прекид даљих разговора са ЕУ око Косова и повратак у Савет безбедносни УН, тражење хитне седнице УН и инсистирање на повратку 1.000 војника на север Косова и напослетку треба тражити од руске федерације да пошаље војну мисија у Србију која би била гарант безбедности.

Он је навео и да до доласка Вучића на власт РОС-у никада није смела да крочи на север Косова.

„Ако није истина ово што тврдим да је све договор Вучића и Тачија, зашто овде неће бити усвојена било каква обавезујућа резолуција. То је зато што Вучић има план за признање Косова и не жели да га било која резолуција у томе спречава. Овде ће ставити на гласање само извештај канцеларије за КиМ, а данас смо имали показну вежбу како ће изгледати процес навикавања српског народа на издају, а голоруки Срби са КиМ су само колатерална штета. Где су сада сви Вучићеви западни пријатељи, преварили су га, јер сваки његов дипломатски потез је пораз. Он је политички слепац који води земљу“, рекао је Обрадовић.

Док је он говорио напредњак СНС Драган Шормаз му је добацивао увреде, пуитајући га што сам не оде на Косово.

Обрадовић је показујући у правцу Шормаза рекао да је то слика и прилика ове власти. Питао га је што као највећи НАТО лобиста није позвао своје пријатеље да заштите Србе на Косову. Питао га је и шта су Милан Радојичић и Зоран Милојевић Зеља радили на галерији парламента, зашто нису тамо доле где треба да се бртане Срби.

Обрадовић је приметио и да док је председница скупштине Србије Маја Гојковић одобрила улазак овој двојици да уђу у парламент, није хтела да омогући улазак још једном Србину са КиМ, Горану Стојановићу, председнику Двери из Грачанице.

„То вам говори у каквој држави живимо. Све остало је блесава задружна монодрама која траје два дана“, рекао је Обрадовић, напомињући да то у каквој држави живимо најбоље илуструје случај испред Скупштине Србије када је возач Војислава Шешеља најпре покушао да прегази четворо људи из Двери, а онда је бејзбол палицом ударао Југослава Кипријановића. Све наочиглед бројних посланика и полиције.

Ðукановић: Обрадовић само изазива инциденте

Владимир Ђукановић, посланик Српске напредне странке који је био у друштву Драгана Шормаза када се догодио инцидент на крају конференције за новинаре посланика Двери, оценио је да Бошко Обрадоивић у парламент долази само да би изазвао неки инцидент.

„Видели сте шта се догодило. Најнормалније смо стајали и слушали бесмислено излагање Обрадовића. Из чиста мира је почео да прозива Шормаза и да га вређа. Иначе, он сваку конференцију за штампу држи са циљем да направи инцидент, да неког испрозива“, рекао је Ðукановић новинарима, додајући да је тај исти Обрадовић у понедељак спречавао посланике да уђу у парламент што је чист фашизам.

М.Р.М.  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар