Почетна » Од 2016. плаћаћемо таксу за РТС

Од 2016. плаћаћемо таксу за РТС

од admin
0 коментар

Од јануара 2016. године грађани ће плаћати таксу за јавне медијске сервисе, која по закону не може бити виша од 500 динара. Колика ће тачно да буде и како ће бити организована наплата још није познато.

Тиме би требало да се баве управни одбори РТС и РТВ. Они би заједнички требало да утврде висину таксе, као и изглед обрасца за уплату таксе.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић каже да је Влада Србије донела подзаконски акт којим се омогућује сачињавање базе података као предуслова за увођење таксе.

– И ми очекујемо скоре практичне кораке од два јавна медијска сервиса на том плану и на пољу кампање којим би промовисали увођење таксе, на шта смо им и указали званичним путем – каже Мирковић за „Блиц“.

У РТС су, како нам је незванично речено, почели са припремама за увођење таксе, али истичу и да је потребна и одређена допуна у одређеним законима којима би се детаљније регулисала наплата таксе.

У РТС су уверени да ће сви законски рокови бити испоштовани и да ће грађанима до краја године бити послат сет од 12 уплатница за ТВ таксу за 2016. годину.

М.Р.П.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар