Почетна Политика ОД ИЗБОРА ДВА ПУТИЋА Вучић раставио ДСС и Двери?

ОД ИЗБОРА ДВА ПУТИЋА Вучић раставио ДСС и Двери?

од admin
0 коментар

Позив за разговор, који је упутио мандатар Александар Вучић, изазвао је нове потресе на српској политичкој сцени.

Овај позив је камен спотицања у коалицији ДСС-Двери, а према појединим калкулацијама велико је питање да ли ће се оно што ће му Вучић понудити свидети лидеру социјалиста Ивици Дачићу.

Према овим информацијама, које није могуће до краја проверити, Вучић је спреман да Дачићу понуди министарство рада и социјалне политике које је до сада држао лидер Покрета социјалиста Александар Вулин. Шта ће се још наћи у Вучићевом пакету намењеном Дачићу за сада је тешко претпоставити, али је извесно да ће странке различито реаговати на Вучићеву понуду.

Тако је председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић изричита у ставу да се код Вучића не иде док лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да ће се одазвати позиву.

Реагујући на пружену руку и отворена врата за разговор у коалицији ДСС-Двери дошло је до првог раскола. Тако је председница ДСС-а одлучна у својој намери да позив не прихвати.

– Нећемо ићи код Вучића, зато што је његова политика и што се тиче националних интереса Србије и што се тиче економије потпуно другачија од политике ДСС-а – рекла је она за „Ало!“.

10 тачака Двери против Вучићевих 10 тачака

Њен коалициони партнер и лидер Двери Бошко Обрадовић ипак је спреман за разогор.

– Нисам разумео да ли мандатар за састав нове владе планира да на консултације позове све шефове посланичких група у Скупштини Србије, па и Двери, или ће позвати само оне који су му блиски по ставовима и које види као потенцијалне коалиционе партнере. Ако добијемо позив за разговор, одазваћемо се, као што смо то учинили и када нас је позвао председник Томислав Николић, иако су нам политички погледи другачији, а често и потпуно супротни – казао је он за „Ало!“ и додао да сматра да је дијалог користан.

– И ми имамо својих 10 тачака на којима би требало формирати будућу владу, па бисмо их радо супротставити Вучићевим, па да видимо ко има бољи програм за будућност Србије – навео је лидер Двери.

Шешељ загонетан

Лидер радикала Војислав Шешељ поново је био загонетан у вези са Вучићевим позивом.

– Ако нас позове, као и увек заседаће страначки колегијум, и на њему ћемо донети одлуку да ли ћемо ићи на тај разговор. Ми смо „најдемократскија“ странка и одлуке никада не доносим само ја – рекао је за „Ало!“ Шешељ.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић кратко је поручио да се не одазива на позиве упућене преко телевизије.

– Не знамо шта ће бити садржај разговора, ни да ли ћемо бити позвани. У коалицију са СНС-ом свакако нећемо – одлучан је Пајтић.

 

(vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар