Почетна » Од СНС Гроцка остао само Вучић

Од СНС Гроцка остао само Вучић

Кампања никада лошија

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Ако одете на страницу Српске напредне странке Гроцка, на друштвеној мрежи Фејсбук видећете да у прошлих месец дана од активности ове странке „остао је само Вучић“.

Наиме, што се тиче ГО Гроцка ова странка, судећи по објавама на горе споменутој мрежи, као да не постоји у последњих месец дана. Све објаве се своде на активности некога који чак и није више председник странке, или на његову подршку, односно Александра Вучића.

Тако ћемо сазнати да ће Србија добити нове мамографе, стадионе, увећане плате и пензије и друго, док ће грочани добити, изгледа само локалног председника који уноси бадњак. И то је једина овогодишња објава СНС Гроцка, што се тиче ове локалне самоуправе.

Објава о насипању путева, додели помоћи пензионерима, и другим сличним активностима које су се објављивале више пута недељено, више нема. Чини се да је од грочанског СНС-а остало само име Вучића и по који његов банер који још увек виси у појединим местима.

Висећи банер Вучића уклоњен из Болеча, Винче, Ритопека и Брестовика?

Шта се заправо збива у грочанском табору напредњака?

Ако се питате шта се догађа у локалном одбору напредњака у Гроцкој, одговор је једноставан. Дошло је на бербу оно што је раније посађено. А посађено није ништа друго до кадрова који су нестручни и бахати у тој мери да неко ко иоле вреди у овом грочанском одбору не може да опстане.

Зато и не би требало да зачуђују овакве објаве грочанских напредњака.

Што се тиче грочанског одбора, ситуација је таква да су раније поделе резултирале на тај начин, да се доста активиста повукло и готово су постали невидљиви. За странку практично раде, само зарад опстанка на свом радном месту или неке друге личне користи.

Таквој ситуацији највише је допринео можда и актуелни председник, Драган Пантелић. Повереник за Гроцку, Андрија Чупковић је одсутан због болести, те одбором сада руководи Пантелић. Да се Пантелић пита за све, многима се на такозваном северу Гроцке не свиђа, те бојкотују рад странке. С друге стране, такозвани југ Гроцке, односно чланство није баш задовољно Пантелићем, те је раскол у овој странци све интезивнији.

Продубио се јаз кланова у СНС Гроцка, након што је Панта предложен за председника

Оно што је чињеница да је Пантелић одолевао разноразним нападима у његове сада већ четири године владавине. Дочекао је смену више повереника, а у својој политичкој каријери је изузетно напредовао. Од „нестраначког лица“ на листи СНС-а, постао је лидер напредњака у Гроцкој. Претпоставља се да ће Пантелић и на овогодишњим изборима бити први на листи напредњака.

Ипак, свеукупно незадовољство међу грађанима Гроцке је све израженије. Пантелић и даље у својим говорима најављује нешто што је већ одавно требало бити завршено. Тим најавама, готово више нико не верује. Можда је зато грочанским напредњацима остало једино да се „крију“ иза Вучића, те одатле и онакве објаве на друштвеном мрежи Фејсбук.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Архива Жиг инфа 2020.

Можда ти се свиди

Оставите коментар