Почетна » Одлази директор ког су оптуживали да је сексуално напаствовао секретарицу: Шапић изненадио одборнике, одлучио да бира шефове јавних предузећа

Одлази директор ког су оптуживали да је сексуално напаствовао секретарицу: Шапић изненадио одборнике, одлучио да бира шефове јавних предузећа

од Други Пишу
0 коментар

Иако је најављено да ће одборници у Скупштини града Београда данас расправљати искључиво о буџету за ову годину, непосредно пред седницу стигао је и материјал за избор директора јавних предузећа. Како Нова.рс сазнаје, њих неколико ће бити изабрано данас и то по скраћеном поступку. Међу онима који више неће бити на руководећим позицијама је и Вук Јанковић, досадашњи директор „Београд пута“, ког је синдикат „Слога“ оптуживао да је сексуално напаствовао своју секретарицу.

Осим гласања за буџет за 2024. годину у Београду, одборници Скупштине града ће данас донети одлуку о постављању појединих директора јавних предузећа. Иако је председавајући Никола Никодијевић пре седам дана најавио да ће се расправљати о буџету, међутим, нико није помињао да ће се бирати и директори. Ипак, данас ће по скраћеном поступку бити донета одлука ко ће бити нови челници јавних предузећа.

Одлази Вук Јанковић ког је синдикат „Слога“ оптужио да је сексуално напаствовао секретарицу

Досадашњи директор „Београд пута“ Вук Јанковић неће више бити на овој позицији, а њега ће заменити Марина Гајић Гламочлија.

Подсетимо, Јанковић се у децембру 2023. године суочио са оптужбама да је сексуално напаствовао своју секретарицу.

Према наводима, које је тада изнео синдикат „Слога“, Вук Јанковић, сексуално је насрнуо на своју секретарицу, а она је након инцидента позвала полицију, која је одмах интервенисала у предузећу. Након овог догађаја њој је отказан уговор о раду, навели су из овог синдиката.

Јанковић за Нова.рс није желео, након што је објављена ова информација, да потврди или демантује наводе из саопштења „Слоге“, већ нас је упутио на Секретаријат за информисање.

„Молим вас да се обратите Секретаријату за информисање, не могу вам дати одговор на то питање, рекао је кратко за Нову Јанковић.

На наше питање да ли то значи да од њега не можемо добити никакав одговор у вези са инцидентом у јавном предузећу, он је поновио исто:

„Не, не. Све преко Секретаријата иде“, закључио је Јанковић.

Александар Кемивеш водиће и даље „Инфостан“, док ће Александар Јакшић остати директор „Градског стамбеног“. Михајло Јањић ће водити ЈП „Београдводе, а Радомир Вујадин и даље „Водовод и канализацију“.

Претходно, објавили смо да ће са позиције шефа кабинета градоначелника отићи Ненад Милановић, док ће градска секретарка за образовање Александра Чамагић остати на својој функцији.

Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Данило Савић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар