Почетна » ОДМЕРАВАЊЕ СНАГЕ НАПРЕДЊАКА У ГРОЦКОЈ! Свега овога не би било да је Сима истеран из странке?!

ОДМЕРАВАЊЕ СНАГЕ НАПРЕДЊАКА У ГРОЦКОЈ! Свега овога не би било да је Сима истеран из странке?!

од admin
0 коментар

 Ниаме, Српска напредна странка се никада није одрекла Драгољуба Симоновића иако је он оптужен за тешко кривично дело. Како то није урадио врх СНС-а, Симоновић је искористио ту прилику и практично владао из сенке након његовог смењивања. Поставио је Симоновић практично све своје људе на кључним позицијама, од председника Општине па до начелника Управе. Српска напредна странка иако је знала за све те податке, а које је могла да прочита и на Жиг Инфу, није се супроставила том чину. Како је време одмицало, Симоновић је након пада поново  постајао све јачи и утицајнији. И на то СНС није реаговао.

Међутим, како случај Симоновић није само унутар државно питање већ светско, стизали су разни притисци и питања везано за његов случај. Увидевши да морају разрешити случај Симоновић, врх напредњака креће у реорганизовање одбора у Гроцкој. Прво су одредили људе који ће средити стање у одбору, а како они нису могли да се одупру Симоновићу, увели су повереништво. Док се дошло до повереништва, Симоновић је већ иза себе имао преко потребну подршку од 18 + одборника, колико је потребно да се има већина у Гроцкој.

Након тога, врх странке је коначно кренуо у оштрију борбу против Симоновића. Тако је прво распуштен грочански одбор напредњака, а затим се кренуло у сакупљање подршке међу одборницима, односно оних који ће остати верни напреддњацима а не Симоновићу. И како то обично буде међу српским одборницима и посланицима, некако се подршка увек да владајућој већини, те данас они који су за Симоновића су у мањини. 

Према листама које се прикупљају као сигурни гласови, на листи напредњака који не подржавају Симоновића нашло се чак њих 11. Када се узму у обзир коалициони партнери и мањинске странке које су ушле у грочанску Скупштину преко листе СНС-а, Симоновић је данас у врло незгодној позицији, односно шансе да формира власт у Гроцкој су сада већ немогуће. Наиме, број они који су против Симоновићеве владавине, узето у обзир коалиционе партнере и друге мањинске странке се попео на 22 одборника. Интересантно ја да до јучерашњи браниоци Симе, већи и од њега самог су подржали ипак врх странке и одлучили се да окрену леђа Симоновићу.

Свакако предстојећи период ће показати како ће се напредњаци у Гроцкој реорганизовати и да ли ће заиста на кључним позицијама поставити некомпромитоване људе који ће прекинути досадашњу праксу у Гроцкој.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар