Почетна » Огњановићи поново траже деблокаду рачуна за лечење деце

Огњановићи поново траже деблокаду рачуна за лечење деце

од admin
0 коментар

Ненад и Јелена Огањановић поново су од Вишег јавног тужилаштва затражили деблокаду новчаних средстава како би се утрошила за потребе лечења малолетних оболелих П.С. и Д.И. којима су већ заказане хитно неопходне операције у Америци, наводи се у саопштењу Небојше Огњановића достављеног Тањугу.

Они су се и пре 20 дана обратили тужиоцу са молбом да дозволи да се блокирана новчана средства на име Небојше Огњановића одблокирају како би и она била утрошена на хуманитарну помоћ.

Огњановић је у саопштењу истакао да је до сада у хуманитарне сврхе уплаћено преко 1.600.000 евра.

„Поново наглашавамо да све време и ова блокирана новчана средства сматрамо делом Тијаниног новца и да смо одувек намеравали да их у целости утрошимо у виду хуманитарне новчане помоћи за потребе лечења оболеле деце али на начин на који ми сматрамо исправим, не преко ових или оних посредника већ директно онима којима је то најпотребније“, навео је Небојша Огњановић.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је у децембру 2014. године истрагу против Огњановића због сумње да су извршили за кривична дела прање новца и превара и блокирало рачуне које сматра спорним.

Огњановићи су у пролеће 2013. године апеловали на градјане Србије са молбом за прикупљање 750.000 долара за трансплантацију срца малој Тијани.

У кратком року на Тијанин рачун у Комерцијалној банци слило се 2,6 милиона евра.
Девојчица медјутим није дочекала трансплантацију, јер је преминула 15. јула 2013. године.

По повратку у Србију Огњановићи су тврдили да су са Тијаниног рачуна платили за лечење 1,1 милион евра.

Након оставинске расправе у децембру 2013. године Огњановићи су постали наследници хуманитарног новца и тада су обећали да ће сав новац дати у хуманитарне сврхе.

Јелена и Небојша Огњановић се терете да су део средстава прикупљених за лечење њихове ћерке Тијане, у износу од 100.000 долара и 7.400 евра задржали за себе, пренели су медији раније.

Након покретања истраге против Огњановића по поднетој кривичној пријави Министарства унутршњих послова Србије, тужилаштво је тада доставило и замолницу надлежном органу Сједињених Америчких држава како би се медјународним правним путем обезбедила документација битна за одлучивање о даљем поступку, али извешај још није стигао.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар