Почетна » ИЗА КУЛИСА САСТАНКА Битка у Гроцкој за 20 000 напредњачких гласова?

ИЗА КУЛИСА САСТАНКА Битка у Гроцкој за 20 000 напредњачких гласова?

од admin
0 коментар

Синоћ је одржан скуп, у циљу пружања подршке на градским изборима, изборној листи под редним бројем „Александар Вучић- зато што волимо Београд“.

Домаћин синоћњег скупа био је председник Општинског одбора Српске напредне странке Гроцка Драгољуб Симоновић, а гости на вечерашњој трибини били су члан председништва Српске напредне странке Синиша Мали, члан председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић и кандидат за градског одборника испред Српске напредне странке Светислав Гончић.

СНС Гроцка је издао саопштење о овом састанку где су истакли да су скупу  присуствовали и потпредседници и чланови ОО СНС Гроцка, кандитати за одборнике које је предложио овај Општински одбор, представници Српске народне партије и велики број суграђана.

ВИШЕ- ОВДЕ

Интересантан је и податак да овај скуп није претходно масовно најављен а на састанку су присуствовали највише представници извршне власти.

А како кажу поједини који су присуствовали овом састанку, атмосфера није баш била орна. Наиме, изложено је да напредњаци не стоје добро у ужем градском језгру, односно такозваним Градским општинама, те им је остало да што више гласова добију на „приградским“ општинама као што су Гроцка, Сопот…

Очекују да ће напредњаци за ове градске изборе прикупити бар 20 000 гласова, како би резултат у граду резултирао да напредњаци умање разлику. Примера ради, коначни резултати за председничке изборе у Гроцкој 2017. говоре да је председнички кандидат Александар Вучић, кога је подржала коалиција око СНС- и СПС-а, добио 57, 92 посто или 21 578 гласова оних који су изашли на изборе.

На локалним изборима 2016. године, коалиција око напредњака узела је 16 800 гласова док је коалиција око СПС-а узела 4 208. Гласова. У коначном збиру ова два, садашња савезника (СНС и СПС) испада да су председнички избори 2017- године задржали гласачко тело ове две странке.

На овогодишњим Београдским изборима, међутим, СПС не иде у коалицији са СНС-ом, те ће ове две странке се борити између себе за гласове.

Како се претпоставља, социјалисти су странка која може у некој блиској будућности бити у коалицији и са другим странкама, љутим противницима напредњака. За напредњаке, пак, се то не може рећи, они би могли са, евентуално, радикалима или са неком сличном групацијом.

С обзиром да статистике говоре да напредњаци изузетно лоше стоје у такозваним градским општинама, креће се у битку за приградске општине Београда. Тако је за Гроцку, планирано бар 20 000 гласова за њихову листу.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар