Почетна » ОНИ ЋЕ НАМ КРОЈИТИ СУДБИНУ Објављен састав нове Владе, осам нових имена

ОНИ ЋЕ НАМ КРОЈИТИ СУДБИНУ Објављен састав нове Владе, осам нових имена

од admin
0 коментар

Нова Влада биће комбинација искуства и вештине, сачували смо окосницу претходне Владе која је успела да заустави банкрот и смањи незапосленост, али потребно је и свеже крви, па ће бити осам нових имена, рекао је мандатар за састав Владе Александар Вучић. Број ресора остаје исти.

„Мислим да то гарантује да ће резултати донети бољитак нашим грађанима“, рекао је он.

Како је истакао, у складу са Уставом поднет је предлог одлуке о избору Владе председници Скупштине која је у складу са законом сазвала седницу Скупштине Србије.

„Сутра поподне грађанима ће бтии представљена нова Влада, грађани и посланици ће моћи да чују озбиљан план и програм нове Владе за бољи живот и стандард. Тај план не може сам да се испуни, иза њега мора да стоји посвећена група људи. Данас сам предао листу министара у складу са одлукама странака, има доста људи који не припадају ниједној странци“, каже Вучић.

Он се захвалио свим члановима Владе, који су, како је рекао, умели да истрпе критике и када је било и када није било разлога.

„Желимо да са новом енергијом кренемо у велике победе и успехе, Србија не треба да се задовољава малим, већ треба да крене према врху, претходна Влада је била влада стабилности, следећа треба да буде Влада напретка и просперитета“.

Он каже да је сигуран да ће сви предложени министри дати све од себе.

„Месец дана пре уставног рока смо саставили Владу, сетите се, неки су то обавили у поноћ. Срећан сам и поносан што ћу други пут бити пред посланицима као мандатар, који треба да добије поверење посланика и грађана, уверен сам да ћу као и до сада да будем на услузи грађанима, радићу вредно, гледаћу да исправљам грешке, да од наше земље направимо још боље место за живот“, истакао је мандатар Вучић.

Председница Скупштине Маја Гојковић заказала је за сутра, 9. август у 14 сати прву посебну седницу у овом сазиву Скупштине Србије, на чијем дневном реду ће бити избор владе Републике Србије.

„Мандатар ће изнети свој експозе и усмено образложити састав владе, после чега ћемо, надам се, имати политички садржајну расправу, а после тога ће уследити полагање заклетве мандатара и чланова владе“, рекла је Гојковић и додала да ће Србија до краја недеље имати нову Владу.

Председница Скупштине Србије захвалила се Вучићу што је „поштујући законске одредбе“ предао предлог одлуке о избору Владе.

Састав нове Владе Србије:

– премијер Александар Вучић

– први потпредседник и министар спољних послова Ивица Дачић

– потпредседник и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић

– потпредседница и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић

– потпредседник и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић

– министар привреде Горан Кнежевић

– министар финансија Душан Вујовић

– министар одбране Зоран Ђорђевић

– министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић

– министар рударства и енергетике Александар Антић

– министарка правде Нела Кубуровић

– министарка државне управе Ана Брнабић

– министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић

– министар здравља Златибор Лончар

– министар рада, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин

– министар омладине и спорта Вања Удовичић

– министар културе и информисања Владан Вукосављевић

– министри без портфеља Јадранка Јоксимовић, Славица Ђукић-Дејановић и Милан Кркобабић

О експозеу: Покушаћу да стојим сат, два, шест…

Тањуг/Тања Валич

Говорећи о експозеу, Вучић је рекао да се марљиво, одговорно и темељно спремао.

„Веома марљиво, одговорно и темељно сам се спремао, иако ће већем броју грађана део око финансија и привреде бити не сасвим занимљив и разумљив. То сматрам и личном обавезом према историји. Хоћу да остане у списима да је неко то темељно спремио“, рекао је мандатар.

Што се тиче најава опозиције да ће напустити скупштинску салу, ако читање експозеа буде трајало сатима, Вучић је поручио да не може никога да спречи да напусти салу, а да ће он покушати да стоји сат, два, шест.

„Ја ћу покушати да стојим сат, два, шест, да читам, да говорим, јер то је мој одраз поштовања према грађанима. Посао посланика јесте да саслушају експозе, али знам да неки од њих не желе да чују, јер унапред мисле да они то знају и могу боље. Нека раде свој посао, нека се шетају пред новинарима, до ресторана, а ја ћу да радим свој посао. Одоговорно, тако да и моја деца могу да се поносе оним што им је отац радио за своју земљу. Нећу се уплаштии ни псовки, ни увреда, ни клевете“, поручио је Вучић.

На питање новинара шта ће донети нова персонална решења у влади, мандатар је одговорио „мир и стабилност“.

„Ако погледате стање у региону Србија је, ако не једина стабилна, онда најстабилнија у региону“, одговорио је мандатар.

На питање како ће нова Влада решити случај Савамала, јер то није успела у техничком мандату, мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић је одговорио да је то на Тужилаштву.

 

(N1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар