Почетна » ОНИ СЕ И ДАНАС ЗАКЛИЊУ У ТИТА: Овај захтев НОВИХ српских КОМУНИСТА за ПРВИ МАЈ, запалио је СРБИЈУ! (ФОТО)

ОНИ СЕ И ДАНАС ЗАКЛИЊУ У ТИТА: Овај захтев НОВИХ српских КОМУНИСТА за ПРВИ МАЈ, запалио је СРБИЈУ! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Нови комунисти траже враћање имена улице 29. новембра: „Чак 70 одсто булевара направљено у време социјализма, не у време деспота Стефана. Ту се није ни налазио Београд у коме је он живео“ – кажу они.

ДРУЖЕ ТИТО МИ ТИ СЕ КУНЕМО!

Чланови Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), чије се седиште налази у Београду, залажу се за увођење социјализма и колективне својине. Власти замерају што не брину о правима радника и омладине, а како кажу, присталице имају у свим деловима Србије.

Такође, чланови Савеза комунистичке омладине предали су Градској управи захтев да се Булевару деспота Стефана врати његово старо име – 29. новембар

– Предали смо Градској управи више од 4.000 потписа које смо скупили за недељу дана. Залажемо се за промену назива због тога што је 70 одсто булевара направљено у време социјализма, не у време деспота Стефана. Ту се није ни налазио Београд у коме је он живео – каже Владимир Давидовић члан секретаријата Нове комунистичке партије Југославије.

Иако има само стотинак активних чланова, процењују да имају више хиљада присталица широм земље, а делају и у бившим југословенским републикама. Истичу да су студентски, раднички и проблеми омладине манифест странке, али и да су практично оснивачи и врло угледни члан Међународног комунистичког федеративног покрета.

– Садашња власт, али и она претходна, су исте. Сви испуњавју диктат крупног капитала, а свакодневна пракса показује да нас гурају у дужничко ропство и не брину о правима радника и омладине. Желимо да у Србију уведемо социјализам, колективне облике својине, да се друштво не заснива на експлоатацији човека и да се не окреће око капитала већ око рада – додаје Давидовић.

(Телеграф.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар