Почетна » ОПЕТ НАС ОБРУКАО: Вучић вијао Ангелу Меркел по ходницима краљичиног конгресног центра

ОПЕТ НАС ОБРУКАО: Вучић вијао Ангелу Меркел по ходницима краљичиног конгресног центра

од admin
0 коментар

Домаћи медији помпезно преносе да је Александар Вучић водио озбиљне разговоре са Ангелом Меркел поводом мигранске кризе и европског пута Србије на конференцији у Лондону у конгресном центру Краљице Елизабете.

Када погледате фотографије са тог “састанка”, јасно је да је тај састанак само необавезно ћаскање на ходнику.

Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима саопштила је следеће:

“Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас у Лондону са немачком канцеларком Ангелом Меркел, која је поздравила напредак Србије на европском путу, као и озбиљност са којом наша земља спроводи економске мере.

Вучић се састао са Меркеловом на маргинама конференције о Сирији. Они су разговарали о регионалним питањима, стабилности Западног Балкана и српској економији, као значајном фактору за одржање стабилности региона.

Вучић је захвалио на помоћи и подршци евроинтеграцијама Србије и истакао да очекује продубљење сарадње са Немачком у свим областима, нарочито у области економије.”

Човек би помислио да се ради о неком озбиљном састанку који је трајао више сати. Међутим, када погледамо фотографије, јасно је да није реч о састанку, већ о ћаскању на ходнику!

Сваки пут када Влада Србије издао птуро саопштење у којем се наводи да је неко “подржао европски пут Србије”, “економске реформе” или да је Вучић са неким разговарао о бројним питањима без навођења детаља, онда знате да Вучић и та особа, у овом случају Ангела Меркел, о томе нису разговарали.

Зна се како изгледају саопштења из Владе поводом важних састанака, а како изгледају лажна саопштења са необавезних ходничких разговора. Саопштење поводом састанка са Ангелом Меркел је лажно.

Њих двоје, ћаскајући на ходницима, нису могли детаљно да обраде сваку од наведених тема.

Медији су такође пренели вест да је Вучић имао озбиљне разговоре са Алексисом Ципрасом, премијером Грчке. Овако је отприлике изгледао тај састанак – преко стола!

Састанак са мађарским министром спољних послова више је личио на позирање за селфи на ходнику него на озбиљан разговор о мигранској кризи.

Подсетимо да је Вучић и у Америци доживео исту судбину. Прво је у Белу кућу ушао кроз помоћни улаз за особље, затим су га истерали у двориште где је одржао конференцију за медије.

Сенатори и конгресмни водали су Вучића по згради Конгреса као прву даму. Обилазио је канцеларије конгресмена, а био и на разгледају умештничких дела.

Током друге посете САД, када се састао са Џозефом Баједом, Вучића су истера испред ограде Беле куће да даје изјаве за медије.

 

(telepromter)

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар