Почетна » Опозиција објавила снимак разговора са полицијом, из МУП кажу да су неовлашћено снимали

Опозиција објавила снимак разговора са полицијом, из МУП кажу да су неовлашћено снимали

од Други Пишу
0 коментар

Представници опозиционе листе „Србија против насиља“ саопштили су да су касно синоћ позвани на хитан састанак у Министарство унутрашњих послова, а у вези са евентуалном реакцијом те листе на изборне резултате.

На састанку им је, како наводе, саопштено да полиција има информације добијене радом домаћих, али и страних служби, да листа „Србија против насиља“ спрема насилне упаде у републичку и градску изборну комисију.

Један од присутних представника МУП-а им је притом, како се додаје у саопштењу, пренео поруку председника Републике Србије Александра Вучића да ће признати изборне резултате у Београду ако опозиција победи.

„На питања одакле им такве бесмислене тврдње да опозиција спрема било какво насије и како је могуће да полиција преноси опозицији поруке Александра Вучића, нисмо добили одговор“, наводе из листе „Србија против насиља“ која је на друштвеним мрежама објавила и аудио снимак састанка са представницима МУП-а Србије.

 

Додају и да су представницима МУП-а Србије пренели своја сазнања да ће се организоване навијачке групе окупити око места где ће током дана и вечери бити лидери коалиције „Србија против насиља“, као и око зграда у којима су смештене републичка и градска изборна комисија.

Из МУП-а им је одговорено да полиција нема таква сазнања.

„Обавештавамо грађане да листа “Србија против насилља“ не спрема никакве насилне акције. То је у супротности са свим за шта се залажемо. Поручујемо представницима режима да не помишљају да изазове било какве инциденте и не спроводе било какве активности којима би угрозили изборни процес на дан гласања, као и да смо спремни да вољу народа бранимо свим демократским средствима“, поручили су из листе „Србија против насиља“.

МУП: Нисмо били обавештени, нити је тражена дозвола за снимање овог састанка

МУП је, поводом аудио снимка који је објављен на друштвеним мрежама са састанка представника Министарства унутрашњих послова и представника коалиције „Србија против насиља“, саопштио да нису били обавештени нити им је од стране представника коалиције тражена дозвола за снимање овог састанка.

„Стварање атмосфере елементарног поверења је разлог због којег није било забрањено уношење мобилних телефона на састанак“, навели су у саопштењу.

Напомињу да је састанак наставак разговора започетих пре четири дана, на захтев представника коалиције „Србија против насиља“, којем је Министарство унутрашњих послова одмах изашло у сусрет у намери да се кроз међусобно уважавање и поверење заједнички предупреде евентуалне неправилности, спусте тензије и спрече потенцијално нарушавање јавног реда и мира.

„Снимањем и објављивањем аудио снимка са састанка, представници коалиције „Србија против насиља“ грубо су злоупотребили указано поверење и нарушили интегритет државне институције, а овај нечастан поступак у јавности може додатно подићи тензије током изборног поступка и представљати основ за насилне акте“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Упозорили су да неовлашћено снимање представља обележје кривичног дела неовлашћено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка из члана 145. Кривичног законика Републике Србије.

Из МУП-а позивају све учеснике изборних процеса да се понашају у складу са изборним законима, да не нарушавају јавни ред и мир и сачувају легалност и легитимност овог процеса.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар