Почетна » Опозиција тражи разрешење ћерке Јоргованке Табаковић с места в.д. директора Института за јавно здравље Војводине

Опозиција тражи разрешење ћерке Јоргованке Табаковић с места в.д. директора Института за јавно здравље Војводине

од Други Пишу
0 коментар

Посланици опозиционих посланичких група Скупштине Војводине данас су поднели документ Влади Војводине, којом захтевају разрешење в.д. директора Института за јавно здравље Војводине Милене Табаковић, као и да се распише јавни конкурс у складу са законом – којим ће бити именовано ново лице које испуњава норме прописане у вези директора Института.

Како тврди посланик из Странке слободе и правде Милан Василкевић, Табаковић је на позицију в.д. директора постављена без потребних квалификација.

“Она је именована на ту функцију без потребних квалификација, у члану 17 статута пише да лекар може бити директор – само ако је лекар специјалиста области што спада под Институт – она то није”, навео је Васиљевић.

Он је додао да је Табаковић постављена на функцију, не само због непотизма, већ са задацима – да сакрије информације у вези с пијаћом водом у Новом Саду.

“Будући да није имала моралну димензију и капацитете да изађе пред јавност да да оставку, ми као посланици имамо обавезу да поднесемо овај документ. Она је била главни виновник у скривању информације које се тичу воде”, рекао је.

Ћерка гувернерке Народне банке Србије Јоргованке табаковић, Милена Табаковић је одлуком Покрајинске владе именована за в.д. директора Института за јавно здравље Војводине две недеље након што је Институт, на челу са претходним директором, потврдио информацију о томе да у новосадској води има нематода.

Одлуком је предвиђено да Милена Табаковић врши функцију в.д. директора шест месеци од доношења одлуке.

Foto N1

Сања Косовић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар