Почетна » Опозиција у Гроцкој у понедељак предаје притужбе на превоз и рачуне Еко Гроцке

Опозиција у Гроцкој у понедељак предаје притужбе на превоз и рачуне Еко Гроцке

Према сазнањима Жиг инфа

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Парламентарна и ванпарламентарна опозиција у Гроцкој ће у понедељак 28 октобра 2024 године предати локалним властима захтеве, односно притужве на функционисање јавног превоза на овој локалној самоуправи, као и због повећања рачуна за комуналне услуге.

  • Јавно комунално предузеће ГСП Београд је готово све линије аутобуског превоза које користе грађани са наше општине уступило приватним превозницима, што је резултирало лошом услугом превоза грађана и њиховом отежаном свакодневном превозу од куће до посла и назад, а деце и омладине до школа и назад. Оваквом понашању приватних превозника мора се стати на крај. Како приватни превозници нису упознати са станицама и линијом кретања, долази до великих проблема, тако што аутобуси возе погрешном рутом, не стају на свим станицама, остају без горива. Ове линије иду са интервалима полазака на 30-40 минута, што је недопустиво, тако да када један аутобус касни долази до великих проблема. Од када су јавни превоз преузели приватници на нашој општини, скоро сваки аутобус касни. Поред неефикасног превоза, Eко Гроцка је повећало цене комуналних услуга за преко 50% што је велики удар на финансије становника наше општине Гроцка. Са друге стране, наведено повећање цена услуга не прати и подизање квалитета услуга које је Еко Гроцка дужна, сходно одредбама Јавног уговора, да пружи становницима наше општине, наводи се између осталога, у притужбама опозиције које је Жиг инфо имао на увид.

Опозициони представници и одборници, како нам је речено, ове захтеве предаће у девет часова, након чега ће се обратити јавности.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна: Карикатура, Жиг инфо/вештачка интелигенција

Можда ти се свиди

Оставите коментар