Почетна » Опозиција у Лучанима против тога да улица буде названа по Радошу Миловановићу

Опозиција у Лучанима против тога да улица буде названа по Радошу Миловановићу

од Други Пишу
0 коментар

Опозициона одборничка група „Један тим“ у Скупштини Лучана оценила је да је преурањено преименовање „Радничке улице“ у улицу која ће носити име бившег директора фабрике „Милан Благојевић-Наменска“ Радоша Миловановића.

Одборници Групе грађана „Један тим“ наводе да „не споре допринос који је Миловановић дао фабрици као дугогодишњи директор“, али да се не сме заборавити да се ради о јавном предузећу које „носе“ њени радници, радећи на врло опасним пословима.

„За све што је урађено у Лучанима треба одати признање радницима фабрике, а не појединцу као да је давао свој лични новац, што је чиста замена теза учињена скупштинском одлуком. Да иронија буде већа, овом одлуком се управо брише Радничка улица, која ће убудуће да носи име Радоша Миловановића“, саопштено је.

Већина одборника Скупштине Лучана, коју чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије, изгласала је да бивши вишедеценијски генерални директор фарбике „Милан Благојевић-Наменска“ у Лучанима Радош Миловановић, који је преминуо 21. априла ове године, добије улицу.

У предлогу, који је локалној Скупштини доставила фабрика, наводи се да је „Миловановић дао велики допринос напретку и развоју општине Лучани, јавних установа, месних заједница, култури и спортским манифестацијама, као и да је цео свој живот посветио предузећу и општини“.

Породице радника који су настрадали у више експлозија које су се догодиле у наменској фабрици у Лучанима у протеклим годинама су огорчене одлуком локалне Скупштине да једна улица у општини добије име бившег директора те фабрике.

Милан Давидовић, чија је супруга Весна са 28 година погинула у експлозији која се догодила у фабрици 1997. године, рекао је новинарима да је очекивао да улице у Лучанима добију имена по настрадалим радницима.

Отац погинулог радника Миломира Миливојевића (25), који је са још једним радником Милојком Игњатовићем (55) погинуо у експлозији барута у фабрици 14. јула 2017. године, оценио је промену имена радничке улице у име бившег директора фабрике као „срамотно“.

Милован Миливојевић, отац погинулог радника, је пре три године покренуо судски процес против сада покојног генералног директора фабрике Радоша Миловановића и других руководилаца фабрике због погибије сина.

Радош Миловановић, који је преминуо у 78. години пре четири месеца, у фабрици „Милан Благојевић-Наменска“ провео је 55 година, а у девет мандата обављао је функцију генералног директора, од 1982. године до смрти.

Његовој сахрани присуствовали су и председник Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар