Почетна » Опозиција за протест у петак припремила 3 сценарија

Опозиција за протест у петак припремила 3 сценарија

од Други Пишу
0 коментар

Протест „Србија против насиља“ биће одржан у петак, а у складу с тим да ли ће власт испунити неке захтеве протеста штаб опозиције развио је три сценарија. Скуп ће почети у 18 часова на платоу испред Дома Народне скупштине, а шта ће се даље дешавати зависи искључиво од наредних потеза режима, каже један од лидера опозиционих странака које организују протест.

„Сваки сценарио укључује и шетњу, само је питање где и колико дуго, а то зависи од тога шта ће они (власт) да ураде. Покушали су да нас преваре тако што би Анкетни одбор уместо опозиције захтевао (председник Посланичке групе СНС) Миленко Јованов и да се не говори о РЕМ-у и телевизијама Пинк и Хепи, већ о неком извештају. Дакле, то је оно са чиме се ми тренутно суочавамо“, објаснио саговорник портала Н1.

Упитан да ли ће протестни скуп у организацији опозиционих партија бити одржан и у петак, 26. маја, он је нагласио да се протести не одржавају искључиво петком, подсетивши да је прво окупљање било у понедељак.

Протест под називом „Србија против насиља“ организују Демократска странка, Народна странка, Зелено леви фронт / Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде / Покрет слободних грађана / Синдикат Слога / Покрет за преокрет – Уједињени, али наводе да протест није страначки и добродошли су сви грађани и све организације који желе да подрже борбу против насиља, без икаквих подела.

Подсетимо, народни посланик и члан Демократске странке Срђан Миливојевић позвао је све окупљене на протесту прошлог петка да 19. маја дођу испред Скупштине Србије.

На протесту „Србија против насиља“ прошлог петка на платоу испред Дома Народне скупштине окупио се велики број грађана који је одатле Улицом Кнеза Милоша прошетао до Газеле и ауто-пута које је блокирао на два сата, као што је и раније било најављено. Протест је прошао без инцидената.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Н1/нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар