Почетна » ОПШТИ РАТ: Николић напао Гашића, а министар вређао СПС!

ОПШТИ РАТ: Николић напао Гашића, а министар вређао СПС!

од admin
0 коментар

Председник Србије погазио одлуку министра војног да војска не учествује на паради у Москви. Гашић у Врању поручио СНС да не дају да се њиховим заслугама кити неки Зоран, мислећи на градоначелника из редова СПС.

Уместо затишја, првомајски празници донели су општи политички рат – варнице су севале између шефа државе и министра одбране, али и између СНС и СПС!

Председник Србије Томислав Николић јавно је понизио Братислава Гашића, а министар одбране је напао социјалисту и градоначелника Врања Зорана Антића, који га је, изреволтиран прозивкама, назвао сујетним глупаком!

Николић је, наиме, јавно лупио пацку Гашићу обелоданивши да је „прегазио“ одлуку Министарства одбране да Војска Србије не треба да учествује на паради у Москву.

– Тачно је да је неки чиновник МИП (Министарство иностраних послова) потписао мишљење да би на паради могли да марширају само ратни ветерани, а најмлађи од њих има 92 године. Колегијум Министарства одбране уважио је тај став и рекли су да неће бити војске на паради. Е, онда сам ја морао да кажем: Биће војске! – рекао је за Новости Николић.

Глупаци и слично

С друге стране, Гашић је заратио с градоначелником Врања. Како је рекао приликом недавне посете овом граду, напредњаци су заслужни за успехе тамошњих већих предузећа, као и да је и најгори напредњак бољи и од најбољег њиховог члана, па је саветовао локални СНС да не дозволи да им заслуге отима „тамо неки Зоран, или било ко други“. Антић је на то поручио:

– Нисам неки тамо Зоран, већ градоначелник Врања, дипломирани политиколог за међународне односе. Оног чега се паметан стиди, будала се поноси. Кад би неки људи скочили са нивоа своје сујете на ниво своје интелигенције, погинули би – осуо је паљбу Антић и додао:

– Тамо неки Зоран вероватно је керамичар, шверцер кафе и стручњак за хеликоптере, „телепромтован“ у престоници – казао је социјалиста, алудирајући на спекулације о Гашићевом образовању, нејасноће око пада хеликоптера, али и његов лапсус.

Позиционирање

Коментаришући ова трвења, Дејан Вук Станковић, политички аналитичар, каже да се иза њих крије тежња политичара да побољшају имиџ у јавности.

– Међутим, ове оптужбе су непотребне и актерима неће донети никакву корист, већ ће довести у питање кредибилитет људи који су на озбиљним позицијама. Рушењем туђег рејтинга политичари мисле да ће побољшати свој – сматра Станковић, док његов колега Бранко Радун оцењује да се политичари међусобним пецкањем позиционирају за предстојеће локалне, али и председничке изборе.

– Такође, сви они се на тај начин боре за подршку Вучића – оценио је Радун.

Председник Николић, његова саветница за медије Станислава Пак и министар Гашић нису одговарали на позиве Курира.

Спустио министра… Зоран Антић (Фото: Фонет Љиљана Стојанковић)

Ружна прошлост
АНТИЋ МАЗНУО КОЊАК?

Градоначелник Врања Зоран Антић иначе је постао познат јавности кад је са свечаног пријема у Санкт Петербургу, приликом посете српске делегације Русији, наводно украо флашу руског коњака и покушао да је однесе у хотел. План му није успео јер је флаша исклизнула из сакоа и разбила се. Врањски социјалисти су тада рекли да је реч о смишљеној наметаљци „због које ће неко морати дебело да плати“.

 

(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар