Почетна » Оптужница против Зорана Дробњака због несреће на путу Уб – Лајковац 2017.

Оптужница против Зорана Дробњака због несреће на путу Уб – Лајковац 2017.

од admin
0 коментар

 

Подсетимо, несрећа се догодила 12. новембра 2017. године на неотвореном делу аутопута Уб – Лајковац, у Стубленици. Једна особа је погинула на лицу места, а друга је подлегла повредама у ваљевској болници.

Како се наводи у оптужници, возач „мерцедеса“ се тада кретао из правца Ваљева ка Београду и кад је дошао до места Непричава скренуо на трасу аутопута у изградњи, прошао поред бетонских препрека од којих је једна била померена и омогућавала пролаз десном страном асфалтиране саобраћајне траке, да би потом у месту Стубленица ударио у неосветљену бетонску баријеру након чега је слетео са аутопута у изградњи, преноси Н1.

Тужилаштво наводи да су након спроведене истраге против извршног директора Сектора за одржавање путева првог и другог реда у ЈП „Путеви Србије“ Зорана Стојисављевића, генералног директора Зорана Дробњака и ЈП „Путеви Србије“ прикупљени докази који „поткрепљују оправдану сумњу да су извршили кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја из чл. 297. ст. 2 КЗ у вези кривичног дела несавесно вршење надзора над јавним саобраћајем из чл. 295. ст. 1 КЗ“.

Такође се наводи да су Стојисављевић и Дробњак несавесним вршењем дужности – непредузимањем мера за обезбеђење деонице будућег аутопута и непредузимањем мера надзора и контроле рада – остварили корист за ЈП „Путеви Србије“ у износу од 8.948.102,40 динара.

Н1/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар