Почетна » Оснива се покрет пољопривредника – хоће да изађу на изборе

Оснива се покрет пољопривредника – хоће да изађу на изборе

од Други Пишу
0 коментар

Незадовољни вишегодишњим стањем у пољопривреди, њеним сталним урушавањем и девастирањем и безбројним, неиспуњеним обећањима Владе Србије да ће се ситуација покренути са мртве тачке, пољопривредници су решили да оснују свој покрет и, како најављују, изаћи ће и на изборе, пренео је портал Данаса. Као и увек иницијатива креће из Шумадије, а датум и место оснивања покрета и великог сабора пољопривредника, по речима организатора скупа има двоструку симболику.

Покрет пољопривредника Србије оснива се у суботу, 19. августа, на Преображење, тачно у подне у селу Вишевац код Раче Крагујевачке, родном месту Карађорђа, баш код вождовог споменика.

То је потврдио Милан Милошевић из Раче Крагујевачке, који је један од организатора скупа и оснивања Покрета пољопривредника Србије.

„Окупљамо пољопривреднике из целе Србије са циљем да нам се придруже у борби за очување села. Принуђени смо на овакав корак, да се активно укључимо у тај политички муљ и блато јер не можемо више да дозволимо да стално неко одлучује у наше име. Ми више немамо шта да изгубимо“, рекао је Милошевић.

По његовим речима, идеја оснивања Покрета пољопривредника наишла је на добар пријем и одзив у читавој земљи и потврђен је долазак пољопривредника из великог броја градова, општина и места из целе Србије.

„Долазак су потврдили пољопривредници са територија Крагујевца, Новог Сада, Врбаса, Зрењанина, Зајечара, Краљева, Инђије, Тополе, Старе и Нове Пазове… а, биће их још“, рекао је Милошевић, један од организатора овогодишњих и прошлогодишњих протеста пољопривредника из Шумадије.

Они су из централне Србије колоном трактора покушавали да уђу у Београд, путовали су два дана, али их је полиција спречила.

На овај корак, можда последњи који може да спаси пољопривреду од потпуне пропасти, пољопривредници су се одлучили „јер су се сви претходни покушаји завршили фијаском“, рекао је Александар Бабић из села Десимировац код Крагујевца. Додао је да је после сваког покушаја и преговора њихов положај био још гори.

„Ми све ово што се дешава видимо као решеност власти у Србији да нас потпуно уништи и од нас, који смо власници земље, направи сиротињу и јефтину радну снагу за неке будуће руднике, фабрике и стране корпорације“, рекао је Бабић.

Земља се не продаје, мото је Покрета пољопривредника Србије, и барем по речима њихових представника из околине Крагујевца, од тога неће одустати.

Foto Milan Nikić/N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар