Почетна » Осуда напада на Софију Тодоровић

Осуда напада на Софију Тодоровић

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт, Не давимо Београд осуђује претње и графите мржње којима се таргетира директорка Иницијативе младих за људска права, Софија Тодоровић због изношења свог мишљања о Косову у јавности. Ови графити мржње и ширења страха према политичким неистомишљеницима режима, део су истог миљеа графита којима се величају ратни злочинци, или позива на рат на Косову.

“Позвао бих власт да реагује, да графите уклоне и да починиоце процесуирају, али та иста власт је организовала исписивање графита који позивају на рат, попут “Кад се војска на Косово врати”, та иста власт стоји иза величања осуђеног ратног злочинца Ратка Младића и графита у његову част, а и Зелено-леви фронт, односно Не давимо Београд био је на мети графита мржње десничарских екстремиста блиских власти много пута” – изјавио је Радомир Лазовић шеф посланичке групе Зелено-левог фронта у Народној скупштини и поручио да се квалитет неког друштва између осталог мери и по томе колико различитих гласова и мишљења постоји о неком питању.

Напредњачки режим не само да контролише медије и јавни живот у Србији, већ их и злоупотребљава да би ширио нападе на политичке неистомишљенике, а сада видимо да се чак и јавни простор и зидови наших градова користе да би се сејала мржња и ширио страх. Најоштрије осуђујемо сексистичке нападе и говор мржње против директорке Иницијативе младих за људска права, Софије Тодоровић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар