Почетна » Осуђен на пет година за паљење куће, али га то није уразумило – Симоновић поново ПРЕТИ НОВИНАРИМА!

Осуђен на пет година за паљење куће, али га то није уразумило – Симоновић поново ПРЕТИ НОВИНАРИМА!

од Други Пишу
0 коментар

Бесан због нашег писања и питања која смо му поставили, бивши директор „Железнице“ вређао новинарку нашег листа, а његова жена објавила њен број телефона на мрежама.

Море марш, ђубре једно! Престаните да га је*ете, нарушавате ми брак. Престаните да ми је*ете мужа…

Не, ово није дијалог из неког опскурног ТВ програма, ово је разговор брачног пара Симоновић Драгољуба, бившег председника општине Гроцка и некадашњег директора „Железница Србије„, и његове супруге Зорице, са новинарком нашег листа.

А шта је Симоновиће толико избацило из такта, па да овако реагују? Прво, то што смо дан раније објавили оптужбе његових комшија, мештана Гроцке и Врчина, да користи смрт деце да би држави продао своје земљиште за више милиона евра (цела Гроцка је облепљена плакатима на којима се ово тврди), друго јер смо га питали којим новцем је купио неколико парцела у Врчину где зида магацин, који ће, тврде мештани, заправо бити хладњача за воће. На све то, на друштвеним мрежама је Симоновићева супруга објавила број телефона наше новинарке, ваљда са идејом да је неко позове и ко зна шта јој каже. А колико су Симоновићи омиљени у Гроцкој, толико је људи и звало нашу новинарку. Нико.

ОПТУЖБЕ КОМШИЈА
Али, кренимо редом…

У Врчину, уз ауто-пут, фирма „Славонија промет“, која је у власништву Јовице Симоновића, сина Драгољуба Симоновића, власник је чак шест парцела, све једна до друге, и на њима се тренутно зида. Према табли истакнутој испред плаца, зида се затворени магацин са потпорним зидовима, површине 1.753,45 метара квадратна. Према речима мештана који су контактирали са нашим листом, поменути магацин ће, у ствари, бити хладњача за воће. Извођач радова је фирма „Prokop solution doo“ , чији је власник Јелена Симоновић Станишић, ћерка Драгољуба Симоновића. Директор у овој фирми је, која је основана 2019, Симоновићева супруга Зорица.

Када смо позвали Симоновића да га питамо одакле његовој деци фирме и толики новац, почео је да псује и вређа. Симоновић је током разговора негодовао и због текста објављеног дан раније. У том тексту Симоновићу, пренели смо речи његових комшија да спрема протесте у Врчину, користећи недавну трагедију када је погинуло двоје деце на пружном прелазу у овом крају. А заправо, циљ му је да натера државу да купи његово земљиште (две парцеле), уз поменути пружни прелаз. Грађани су га провалили, па су центар и околина Врчина облепљени плакатима са сликом Симоновића и његовог брата Славка Симоновића, на којима се наводи, да док је био директор „Железница“ није урадио ниједан пружни прелаз, већ је само пунио своје џепове. Уз тај текст објавили смо и комплетну изјаву коју нам је Симоновић дао тим поводом.

ГОРЕ ОД ГОРЕГ

Нешто касније, новинарку нашег листа позвала је Зорица Симоновић, представила се и почела да псује. Псовке о њеном мужу и угрожавању њеног брака наведене су на почетку текста.
Међутим, Симоновићу се ту нису зауставили. На једној од друштвених мрежа објавили су број телефона новинарке, уз сличне псовке.

Покуповали силне парцеле, али неће да кажу одакле им новац

Део вокабулара брачног пара Симоновић
– Море марш, ђубре једно!
– Престаните да га је*ете, нарушавате ми брак
– Престаните да ми је*ете мужа…

Осуђен на пет година затвора због паљења куће новинару

Драгољуб Симоновић је крајем марта 2023. првостепено осуђен на пет година затвора због изазивања тешког дела против опште сигурности. У образложењу пресуде наводи се да је друге окривљене подстрекивао да запале имовину новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића. Јовановић је критички писао о Симоновићу и његовом руковођењу општином Гроцка.

Оптужен за злоупотребу службеног положаја

Против Симоновића и Б. Ђ., бивше начелнице општинске управе Гроцка, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је у октобру 2022. оптужни предлог због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја. Симоновић се оптужним актом терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. проузроковао штету буџету општине Гроцка у износу од 11.647,035 динара.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/TANJA VALIČ

Република

Можда ти се свиди

Оставите коментар