Почетна » ОТИШЛА У ИРАН: Маја Гојковић у хиџабу

ОТИШЛА У ИРАН: Маја Гојковић у хиџабу

од admin
0 коментар

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић наставља и данас посту Ирану, где борави на позив председника Лариџанија.

Гојковићева се током другог дана дводневне посете састала са потпредседником Ирана Ешхадом Џахангиријем, саветником врховног верског вође за спољну политику Акбаром Велајатијем и министром спољних послова Мохамадом Џавадом Зарифом.

У разговору са тамошњим званичницима јуче је истакнуто да има простора да се трговинска размена две земље, која сада износи око 20 милиона долара, повећа, а поврђена је и подршка територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Први сусрет је Гојковићева је имала са председником Исламске консултативне скупштине Ирана Алијем Лариџанијем, који је потврдио подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Гојковић је захвалила Ирану по питању непризнавања Косова и Метохије, а Лариџани је оценио да посета може да отвори ново поглавље за развој привредних односа две земље и додао да је актуелни тренутак права прилика за реализацију потенцијала за сарадњу.

Гојковић се састала и са копредседником Мешовите комисије за трговину Владе Ирана и министром за трговину, рударство и индустрију Емадом Задехом и том приликом је констатовано да има простора да се повећа трговинска размена.

Оценили су и да је у том смислу посебно важно заседање Мешовите комисије за трговину, чији је наредни састанак у плану.

У Делегацији Скупштине Србије је и члан групе пријатељства парламента са Ираном посланик Драгомир Карић, који ће имати сусрете у Привредној комори Ирана.

Тањуг/Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар