Почетна » Откривамо: Одборник сам себи доделио милион динара

Откривамо: Одборник сам себи доделио милион динара

од admin
0 коментар

 Према наводима из АПР , Ђула Киш је председник Управног одбора “Фондације Европа” којој је на градском конкурсу додељено милион динара за пројекат под скромним називом “Фрагментни музике – два концерта”.

На истом конкурсу прошло је још око 90 пројеката из културе, али је већини додељено око 200.000 динара, колико је дато Дечијем културном центру или по 100.000 динара, колико су добиле друге културне организације. Милион динара је поред “Фондације Европа” добио и Мађарски културни центар “Петефи Шандор” Нови Сад за пројекат Божићне манифестације. Такође, још 850.000 динара на истом конкурсу је додељено и Култирно уметничком друштву “Петефи Шандор” из Будисаве, за пројекат “Адвент време припрема за Божић”.

У свему овоме не би било ништа спормо да све организације немају управо одборника Киша за заједничком именитеља. Према званичној биографији на сајту Савеза војвођаснких Мађара Киш је потпредседник Месног одбора СВМ управо у Будисави. Такође, на истом сајту се наводи да “својим волонтерским радом подржава функционисање КУД „Шандор Петефи” у Будисави, Фондације „Мозаик” и Фондације „Еуропа” из Новог Сада”. Поред волонтеризма, Киш се бави и професуром у Пољопривредној школи у Футогу, а члан СВМ је од 2004. године.

Као одборник нашао се на заједничкој листи СНС и СВМ “Александар Вучић, за нашу децу”, где је његова матична странка освојила 1, 97 % гласова и добила два мандата. Њему и колегиници Мелинди Ладишић из СВМ се у међувремену “придружио” и Милорад Рељић, који се на изборима налазио на листи Српске напредне странке. Након што је Милорад из напредњака прешао у војвођанске Мађаре, формирана је и Одборничка група Вајдасáги Магyар Сзöветсéг – Пáсзтор Иствáн – (Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор), на чијем челу се налази управо Киш Ђула, а чиме им је омогућено да добијају и додатне дневнице и накнаде за сваки састанак који одрже као одборничка група.

Ана Лалић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар