Почетна » ОТКРИВАМО Шешељеви синови на власти у Земуну и Новом Београду

ОТКРИВАМО Шешељеви синови на власти у Земуну и Новом Београду

од admin
0 коментар

Синови Војислава Шешеља Александар и Никола именовани су недавно за чланове општинских већа Земуна и Новог Београда, сазнаје „Блиц“.

Лидер радикала Војислав Шешељ пре годину дана одлучио је да своју децу политички активира, а одмах после избора они су добили и прве јавне функције.

Тако је Александар Шешељ постао члан најуже власти у Земуну, коју су радикали формирали са напредњацима, док су у Новом Београду направили договор са листом Александра Шапића, који је у тој општини освојио највише гласова.

Aleksandar Šešelj, član Opštinskog veća u Zemunu

Александар Шешељ, члан Општинског већа у Земуну

Војислав Шешељ каже за „Блиц“ да то што су његова деца ушла у општинске власти нема везе са њим, већ са страначким функцијама које су обављали.

– Могуће је да има неке везе са мном то што су председници локалних одбора СРС, али они нису кренули с неба па у ребра, већ су прошли кроз страначку хијерархију. Трудили су се и постигли резултате – објашнајва он.

Вјерица Радета, функционерка СРС, сматра да је сасвим природно и логично да Шешељеви синови буду политички активни, како у СРС-у тако и ван странке.

– Ипак, то са Војиславом Шешељем нема никакве везе. Александар Шешељ је председник ОО СРС у Земуну, који је највећи општински одбор. Ту смо освојили највише гласова на локалу. Никола је председник ОО СРС у Новом Београду. То што су синови председника странке нити им користи нити има шкоди – закључује Радета.

Nikola Šešelj na vlasti u Novom Beogradu

Никола Шешељ на власти у Новом Београду

Нови-стари председник Општине Нови Београд Александар Шапић потврдио је за „Блиц“ да је Никола Шешељ члан његовог кабинета.

– Не видим ту ништа спорно. Напротив. Радикали су нас први звали после избора и рекли да су спремни да учествују у власти. Нису тражили ништа. Услове је имао покрет ДЈБ, док је напредњацима било мало оно што сам им нудио. Висока политика не треба да има никакве везе са локалом, јер овде не причамо о томе куда треба да иде Србија, већ да ли ће лево или десно бити парк – објашњава Шапић.

Наташа Латковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар