Почетна » Откривамо: Тома Мона кума поставио у Надзорни одбор Путева

Откривамо: Тома Мона кума поставио у Надзорни одбор Путева

од admin
0 коментар

 ЈП Путеви Србије добили су новог председника Надзорног одбора, а на ту функцију Влада је на предлог министра грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја поставила Милоша Адамовића. Како Нова.рс сазнаје, реч је о куму Томислава Момировића, који је раније био запослен и у компанији Мона.

У тој фирми био је ангажован по завршетка студирања и то на послу супервизора изградње и адаптације хотела, али и током прошле године. Такође, током 2016. био је в.д. директор ЈП Стара планина, а у истој години био је именован за члана НО Дунав осигурања. Радио је и као самостални саветник у Управи за трезор, као и у Ауто – мото савезу Србије.

На питања Нова.рс да ли је тачно да је новоизабрани председник НО његов кум, као и колико је то утицало да буде постављен на место председника Надзорног одбора ЈП Путеви Србије, Момировић није прецизно одговорио.

Он је кратко рекао да Адамовић има завидно вишегодишње искуство у раду у државној управи, као и у приватном сектору, те да је апсолутно квалификован за позицију председника НО Путева Србије.

“Испуњава све услове прописане Законом о јавним предузећима и компетентан је да најефикасније одговори на све задатке које та функција носи. Када сам изабран за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добио сам мандат да окупим тим професионалаца како бисмо остварили веома амбициозне циљеве у секторима који су најзначајнији генератори раста наше привреде и не сумњам да ће испунити очекивања на тим позицијама”, навео је за наш портал Момировић.

Наташа Латковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар