Почетна » ОТКРИВАМО Зет Кори Удовички рекетирао владу

ОТКРИВАМО Зет Кори Удовички рекетирао владу

од admin
0 коментар

Зет министарке Кори Удовички организовао је протесте против Александра Вучића током његове посете САД јер му није омогућено да мимо закона гради ветропаркове у Србији.

Како „Блиц“ сазнаје, сама министарка Кори Удовички није била укључена у ту причу, нити је знала о активностима мужа њене сестре Лидије Удовички.
Зет министарке, Американац Марк Крандал (Марк Црандалл) на челу је компаније ЦWП (Цонтинентал Wинд Партнерс), која се бави пројектовањем, финансирањем и градњом ветрењача.
Компанија је 18. јула прошле године добила грађевинску дозволу за изградњу ветропарка „Чибук 1“ код Ковина, у који је планирано да се уложи 280 милиона евра. Два месеца раније, Министарство грађевинарства је поништило грађевинску дозволу која је издата у мају 2013. са образложењем да високонапонски део трафостанице није могао да буде део грађевинске дозволе.

Када је јуче изјавио да су поједини тајкуни организовали нападе на њега у САД, премијер Вучић је, између осталих, мислио и на Марка Крандала.

– Кампању у САД су организовали поједини тајкуни, и то зато што ни њима нити било коме другом не дозвољавам да рекетирају ни Србију ни мене – истакао је Вучић за РТВ „Пинк“.

Има их више

Он је навео да су неки конгресмени упутили писмо потпредседнику САД Џозефу Бајдену, као и да је испред универзитета организован протест јер су „неки хтели да граде ветропаркове у Србији када није постојала законска регулатива о томе, и то са идејом да би цена те струје била три пута већа од тржишне“.

– У то је умешана једна америчка компанија и рођака једног нашег министра који су хтели да добију тај посао по сваку цену – рекао је Вучић.

Кори Удовички јуче није одговарала на позиве „Блица“, као ни њена сарадница за медије. На телефон познат редакцији „Блица“ није одговарала ни Лидија Удовички, супруга Марка Крандала.

Како „Блиц“ сазнаје, Крандал није једини бизнисмен који је покушао да рекетира Србију, већ их је више.

– То су они којима не дозвољавам да рекетирају државу. О томе сам разговарао и с Бајденом и с другим саговорницима у САД. Разговарали смо о томе да су поједини тајкуни тражили да ми се укаже да против њих не могу да се воде судски процеси, па су очекивали да ће то бити указано из врха САД – рекао је премијер.

Он је навео да ће оваквих напада бити све више зато што он не пристаје да буде рекетиран.

Већи углед Србије

– Много знам о томе ко је крао у нашој земљи, знам и да им је проблем што не крадем и што нећу да крадем, живим за успех и за бољу Србију, то је моја храна и мој живот, то је снага коју имам и зато не дам да ме рекетирате – поручио је Вучић.

Српски премијер је јуче истакао да је углед Србије у САД данас драматично већи, што је веома важно јер се све више америчких инвеститора интересује за улагање у нашу земљу, и навео да ће поједини запослити између 2.000 и 3.000 људи.

Шта рећи Милановићу
– Нисам срећан због изјава које више говоре о другима него о нама. Председнику хрватске владе Зорану Милановићу на то да смо ми „муве“, а они „орао“ нећу чак ни да одговорим. Било ми је забавно што је Милановић, када је говорио о односу муве и орла, морао да објасни присутнима ко је орао, а ко мува – приметио је Вучић.

Станија пре Бајдена
– Кад сам видео после сусрета с Бајденом и Керијем да нигде у новинама тога нема, али да има Станије и да су то целе насловне стране, схватио сам да никога у Србији то не занима. Немам ништа против те жене, али ми је чудно да је важнија од њих – навео је премијер.

Прва година без ребаланса
Премијер Вучић је истакао да ће 2015. бити прва година после скоро 30 година у којој неће бити ребаланса буџета и поручио да су јавне финансије у Србији „чисте као апотека“ те да Србија више није у рецесији, већ у плусу.
Упркос „ужасним ценама“ челика и бакра на светском нивоу, што на српски БДП утиче преко пословања Железаре, Србија ће ове године имати привредни раст око 1 или преко 1 одсто, додао је он. Премијер је рекао и да цене у Србији не расту и да у наредном периоду неће бити озбиљнијих поскупљења, а да ће појефтинити гас.

С. Лакић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар