Почетна » ОТВОРЕН ТАЈНИ АРХИВ ОЗНЕ! Ево шта је Милан Недић рекао ТАЈНИМ АГЕНТИМА Тита о четницима Драже Михаиловића (ВИДЕО)

ОТВОРЕН ТАЈНИ АРХИВ ОЗНЕ! Ево шта је Милан Недић рекао ТАЈНИМ АГЕНТИМА Тита о четницима Драже Михаиловића (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Тајни архив ОЗНЕ доноси најновије податке из истраге и изјаве Милана Недића који значајно могу изменити ток српске историје и процес рехабилитације премијера Србије из Другог светског рата

Рехабилитација премијера Србије из Другог светског рата Милана Недића поделила је Србију и док једни “навијају” ЗА рехабилитацију други су жестоки ПРОТИВНИЦИ. Подносиоци захтева рехабилитације ратног премијера Србије, да би се утврдила пуна истина тражили су од суда да од Архива Србије прибави документа која ће показати како је изгледало његово време у притвору, да ли је мучен, како је преминуо и где је сахрањен. Телеграф.рс вам открива шта то пише у документима архива!

Захваљујући захтеву за рехабилитацију, обелодањен је записник са саслушања ОЗНЕ који открива шта је све премијер за време Другог светског рата Милан Недић пред смрт говорио иследницима.

Foto: wikipedia.org

Комунисти су, како је Недић говорио у истрази Озне хтели да навуку Немце на освету против српског народа и нагнају га да бежи у шуме. Да би то извели, према речима бившег српског премијера нападали су Немце и масакрирали их, секући им носеве, уши, вадећи им очи, затим су нападали власт и истакнуте грађане, а то је све допринело томе да Немци кажњавају српски народ.

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Записници Озне са саслушања показују Недићево виђење априлске капитулације, долазак са Пала, где га је рат затекао, услове под којима је формирао владу, како је изгледао његов сусрет са Хитлером који се одиграо 1943. године, а који се неславно завршио јер је фирер био незадовољан Недићевим захтевима.

Foto: stormfront.org/B E P H O C T

Претио је да ће сравнити “незахвалну Србију” ако га и трећи пут уједе за срце. Међутим, после овог састанка, ипак је укинута наредба о стрељању сто Срба за једног убијеног Немца.

Иследник Озне није га питао ништа у вези са Холокаустом, већ искључиво о прогону комуниста.

Foto: Wikimedia/Public domain, pogledi.rs

Недићу је у време када му је понуђено да састави владу био у кућној интернацији, а на њега је мотрио наоружани хаузмајстор Мартин, за кога је после сазнао да ради Гестапо. Објашњавајући зашто је ипак прихватио место премијера, каже да је озбиљно схватио претње да ће Србија бити раскомадана.

Међу условима које је поставио Немцима да би формирао свој кабинет било је обустављање убиства Срба бан граница Србије, као и да Немци не спречавају долазак српских избеглица. Од свега што је тражио, само ово последње је испуњено.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

– Влада нити је добила тражену аутономију земље, нити своју оружану снагу. Сама Влада је дошла до закључка да су је Немци обманули – признао је Недић Озни и додао да је на дужности остао искључиво да би се борио против Мајснера, под којим је била и српска специјална полиција.

– Признајем да сам сарађивао са Немцима и својим радом њима користио, али ово сам чинио да бих помогао свом народу – наводно је рекао Недић ОЗНА-и.

Adolf Hitler. Foto: AP/Tanjug

Недић, такође није крио да је његова идеја била да се формира логор на Бањици као и успостављање преких судова. Циљ је према његовом мишљењу био да се спречи одмазда сто убијених Срба за једног Немца. Зато је и тражио сусрет са Хитлером и Рибентропом.

Цинцар- Марковић му је предложио да тражи и проширење Србије на Црну Гору, Санџак, источну Босну и Срем. Рибентроп га је, међутим од овога одговорио.

Недић је био свестан да су Немци пљачкали земљу, као и да су све што су извозили плаћали новцем који је Србија морала да им даје на име новчаних доприноса. Но, тврдио је да је то био једини начин да се омогући да бар нешто остане да народ не умре од глади.

Foto: Milena Đorđević

– У време док су ме др Краус и Милан Аћимовић убеђивали да се ставим на чело српског народа, најбољи родољуби били су код Косте Пећанца и Драже Михаиловића. Сматрао сам их родољубима зато што су умиривали српски народ и спречавали братоубилачку борбу коју су изазвали комунисти – ово је Милан Недић између осталог рекао током саслушања између 29. јануара и 3. фебруара 1946. године.

Према званичној верзији, Недић се убио скоком кроз прозор зграде Озне у Улици кнегиње Љубице, 4. фебруара.

Телеграф.рс / Извор: Вечерње новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар