Почетна » Отворено писмо Саше Мирковића Александру Вучићу: Слободно путуј у Кину, ја ти овде нећу бити сметња

Отворено писмо Саше Мирковића Александру Вучићу: Слободно путуј у Кину, ја ти овде нећу бити сметња

од admin
0 коментар

Народни посланик Саша Мирковић на својој Фејсбук страници обратио се отвореним писмом премијеру Србије и јавности.

Писмо преносимо у целости.

– Због тога што сам у интервјуу датом „Илустрованој политици“ смео да кажем „да је постојао тим људи и да никада ни једна победа или било који успех не може да направи један човек сам“. Због тога што је то мој животни став.Због неоправданих напада, који су ме неосновано сврстали у део „рушилачког похода“. Због тога што као појединац имам право на мишљење, овим писмом обраћам се Александру:

Ацо,као што сам знаш, иза сваког успешног пројекта стоје људи, тим, екипа. Тако је то у фудбалу, кошарци, ватерполу, одбојци, рукомету и осталим спортовима. Том тиму припадају и организатори, менаџери, они клинци што стоје поред терена и враћају лопте, доносе кофе воде и стављају их поред линије да се фудбалери умију, освеже. Играчи са клупе део су тима. И навијачи, публика, део су екипе, јер без њих нема смисла за игру.Тако је то у спорту, тако је у филму, тако је у позоришту, тако је у музици, тако је у ЖИВОТУ. Наравно, селектор,менаџер, глумац, играч, певач, зидар, заслужни су за победу као и за изгубљен дуел. Па и велики Новак Ђоковић има тим.Кад изгубимо тад се тешимо. А било је тога. Размрдамо главе, очешљамо сада већ помало седе косе, подигнемо један другог и наставимо. Кад смо победили, тад више нисмо били ми, него неки други.

Они данас покушавају да ме убеде да су били у том тиму, или да су навијали за њега.

Можда су и били, али не на страни победника. Али, ако тако и ти мислиш, извињавам ти се што сам сањао да сам и ја био део те екипе. Извини што знам да мислим и да сањам. Нећу више никада да заспим и дозволим себи да сањам победе. Бићу део губитничке екипе, којој је украдена победа. Не би било први пут.

Слободно путуј у Кину, ја ти овде нећу бити сметња.

П.С. Пошто је ово место, нажалост, остало упражњено, Искрено, Саша Мирковић.

Моја ТВ/Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар