Почетна » Ово је човек због ког су суспендовани налози СНС ботова

Ово је човек због ког су суспендовани налози СНС ботова

од Други Пишу
0 коментар

Друштвена мрежа Твитер суспендовала је налоге неколицине функционера Српске напредне странке, а како је речено нашем порталу најзаслужнији за то је председник Извршног одбора Демократске странке и народни посланик Срђан Миливојевић. Он је за Нова.рс истакао да је већ година у кампањи против налога који шире говор мржње на друштвеним мрежама и да је, уз помоћ људи из некадашњег покрета “Отпор”, успео у намери да заустави ботовање појединих представника владајуће партије.

Он каже да је цела кампања на Твитеру, коју он води, почела пре годину дана.

„Тада сам ушао у озбиљан рат са напредњацима, а све се интезивирало кад сам постао народни посланик. Велики број људи из СНС се накачио на мој Твитер налог и ту су непрекидно на вулгаран начин коментарисали моје објаве на тој друштвеној мрежи. Са мном ради једна озбиљна екипа из некадашњег покрета ‘Отпор’ и ми смо се окупили пре три месеца и направили план како да те налоге погасимо, као што је то учињено и прошли пут кад је у једном дану погашено неколико хиљада налога ботова СНС“, наглашава Миливојевић.

Наш саговорник подсећа да је Твитер покренуо кампању против говора мржње и истиче да се то надвозује на кампању САД да санкционише дестабилизујуће режиме на Западном Балкану.

“То се све поклопило и ми смо ту кампању спровели. Неизмерно сам захвалан својим саборцима из ‘Отпора’ који су ми помогли у овоме и људима из Демократске странке који су се укључили у ову кампању”, навео је он.

Подсетимо, Твитер је суспендовао налог градског менаџера у Београду Мирослава Чучковића, а уз њега посланике и посланице из владајуће партије. Без налога на овој друштвеној мрежи су остали и Невена Ђурић, Сандра Божић, Милица Николић, Јелена Обрадовић, Александар Марковић, Крсто Јањушевић, Душан Радојевић, Јелена Жарић Ковачевић, Александра Томић, Сташа Стојановић, Зоран Томић и Андријана Васић, и бившег народног посланика из Лештана, Милоша Терзића.

На питање зашто баш поменути људи, Миливојевић је рекао да су у питању људи који “експоненти говора мржње и насиља” на тој мрежи.

“То су најекспониранији представници СНС који нису наступали са скривених налога. У питању су функционери те партије, попут Зорана Томића који је члан Председништва, Невене Ђурић која је потпредседница СНС. То што они мисле да могу у парламенту, очигледно не могу на Твитеру. Ово вам само говори колико је загађен медијски простор у Србији – Твитер је санкционисао оно што се одомаћило у нашем парламенту и у свакодневној комуникацији”, напомиње он.

Базна станица напредњака у БИА

Миливојевић наводи са напредњаци имају свој оперативни центар у БИА које је, како каже, изграђен донацијом из Уједињених Арапских Емирата.

“Тај центар служи искључиво за ботовање и скандалозно је да тако нешто постоји у таквој институцији. Они ту проверавају ИП адресе, адресе, локације с којих се јављате и ту постоји читав командни ланац. Ја чак и познајем и људе који тамо раде”, објаснио је Миливојевић у разговору за наш портал.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар