Почетна » Ово је списак градова и општина у којима ће се одржати избори 2. јуна

Ово је списак градова и општина у којима ће се одржати избори 2. јуна

од Други Пишу
0 коментар

Из кабинета председнице Народне скупштине Ане Брнабић најављено је да ће локални избори бити расписани сутра у 10 часова, а ово је списак свих општина и градова у којима ће бити одржани избори 2. јуна.

Поред расписаних београдских избора, сутра ће бити расписани локални избори за 2. јун у овим градовима: Ниш, Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Кикинда, Вршац, Панчево, Сомбор, Сремска Митровица, Ваљево, Пожаревац, Јагодина, Ужице и Чачак.

На биралишта ће изаћи и гласачи из опшина: Бачка Топола, Мали Иђош, Житиште, Нова Црња, Нови Бечеј, Ада, Кањижа, Нови Кнежевац, Сента, Чока, Алибунар, Бела Црква, Ковачица, Ковин, Опово, Пландиште, Апатин, Оџаци, Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Бечеј, Врбас, Жабаљ, Србобран, Сремски Карловци, Темерин, Тител, Инђија, Ириг, Пећинци, Рума, Стара Пазова, Шид, Свилајнац, Бољевац, Ариље, Нова Варош, Сјеница, Чајетина, Горњи Милановац, Ивањица, Врњачка Бања, Рашка, Тутин, Алексинац, Сврљиг, Босилеград, Бујановац и Сурдулица.

Гласаће и бирачи из 23 градске општине: Чукарица, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град, Вождовац, Врачар, Земун, Звездара, Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац, Сопот, Сурчин (Београд).

Као и Медијана, Палилула, Црвени Крст, Пантелеј, Нишка Бања (Ниш) и Костолац (Пожаревац).

Подсећамо, опозиција је инсистирала на томе да се редовни локални избори одрже у исто време са београдским изборима, а њихов захтев је испуњен 18. априла када је председница Народне скупштине саопштила да ће ипак расписати и локалне изборе 2. јуна.

Након тога заказана је седница Народне скупштине на којој су усвојене измене и допуне Закона о локалним изборима којим је омогућено да се избори споје.

Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Дуња Ранковић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар